• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Sınırdan giriş yapan 3 PKK`li canlı bomba yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar'da yapılan PKK operasyonunda ülke içerisinde başta metropol iller olmak üzere canlı bomba eylemi yapacağı tespit edilen 3 kişi ile kendilerine yardım ve yataklık eden 2 kişi yakalandı.

Şanlıurfa Valiliğinde yapılan açıklamada Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; PKK/ PYD elemanlarının kaçak yollarla Suriye'den Türkiye`ye geçiş yapacağı bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan operasyonda PKK/PYD'li A.A, A.H ve M.F.A isimli 3 kişi ile kendilerine yardım ve yataklık yapan 2 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Söz konusu şahısların alınan ifadelerinde Şanlıurfa ilinde kamu kurum ve kuruluşları ile askeri birlik ve emniyet güçleri hakkında eyleme yönelik bilgi toplama faaliyetlerinde  bulunacakları, Suriye ülkesinde canlı bomba eğitimi alan örgüt mensubunun ülke içerisinde başta metropol iller olmak üzere canlı bomba eylemi yapacağı tespit edilmiştir." denilerek olayla ilgili yakalanan 5 şüphelinin Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir