• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
"81 ilde Kur`an-ı Kerim dersi verildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Server Gençlik Derneği ve Ufka Yolculuk Spor Kulübü tarafından Türkiye`nin 81 ilinde ‘Cami ve Gençlik Buluşmaları` ve ‘Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları` etkinlikleri yapıldı. Diyarbakır Ulu Camii`nde de düzenlenen etkinlikte bilgilendirmelerde bulunan Coşku Gençlik Spor İzcilik Kulübü başkanı Mehmet Karakoç, 81 ilde aynı saat içinde Kur`an-ı Kerim dersi verildiğini söyledi.

Bu tür etkinlikler ve yarışmalar ile toplumda bilinç oluştuğunu belirten Coşku Gençlik Spor İzcilik Kulübü başkanı Mehmet Karakoç, "Toplumda insanların daha çok kitap okumasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda bu tür etkinliklerle teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Kur`an-ı Kerim Meal yarışmaları da düzenliyoruz. Cami etkinlikleri ile bunun daha fazla Müslüman`a yaymak istiyoruz. İnsanlar Kur`an-ı Kerim`i nasıl okumalı, nasıl anlamalıdır." dedi.

Allah`ın insanlara verdiği mesajı doğru anlamak gerektiğini vurgulayan Karakoç, "Bu mesajın gerekliliklerini yerine getirmememiz icap ediyor. Toplumda bunun birçok örneği vardır. Nice insanlar vardır, Kur`an-ı Kerim okuduktan sonra kötü alışkanlıklarını terk eder. Bu tür etkinlikler, ailesiyle iletişimde sıkıntı yaşayan bir insanın ailesiyle olan ilişkisini düzeltmesine, çevresiyle sorun yaşayan birinin çevresiyle ilişkisini düzeltmesine vesile oluyor." ifadelerini kullandı.

"81 ilde 1 saat içinde Kur`an-ı Kerim dersi verildi"

Kur`an-ı Kerim`in manasıyla buluşmak amacıyla Türkiye`nin 81 ilinde ‘Cami ve Gençlik Buluşmaları` etkinlikleri düzenlediklerini belirten Karakoç, "Kur`an-ı Kerim`i anlama kampanyasıyla 81 ilde 1 saat içinde Kur`an-ı Kerim dersi verildi. Kur`an-ı Kerim`in Türkçe meali verildi. 15-20 dakikalık bir ders ile Kur`an-ı Kerim`in daha iyi anlaşılması ve teşvik edilmesi hedeflendi. ‘Kur`an-ı Kerim`in anlamıyla buluşma` 12 yıldan bu yana devam ediyor. ‘Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları` 5 yıldan bu yana sürüyor. ‘Kur`an-ı Kerim Meali` yarışmalarımız ise 2 seneden bu yana devam ediyor. Geçen yıl ‘Ufka Yolculuk Hadis Sınavı` iken bu yıl ‘Ufka Yolculuk Meal Yarışması` şeklinde olacak." diye konuştu.

 "Allah bize ne mesaj veriyor, ne emrediyor?"

Cami buluşmaları ve meal yarışmalarının amacının insanların Kur`an-ı Kerim`i daha iyi anlamalarına katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Karakoç, "Kur`an-ı Kerim bize indiğine göre onun mesajını anlamak ve yaşamak da bize düşüyor. Allah bize ne mesaj veriyor, ne emrediyor? Yaklaşık 10 yıldan bu yana bu tür faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Karakoç, "Server Gençlik ve Spor Kulübü`müzün ‘Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları` çerçevesinde gerçekleştirdiği, farklı kategorilerde 7`den 70`e yarışma fırsatı veren "Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları" bu yılda da devem ediyoruz." dedi.

"Hedefimiz; toplumun her kesimini Allah`ın son mesajı ile buluşturmak"

Düzenledikleri etkinlikler ve yarışmalar hakkında bilgi veren Karakoç, "2013 yılında İlmihal konulu yarışma ile Türkiye genelinde 87 bin kişi; 2014 yılındaki Meal Bilgi yarışması ile 174 bin kişi; 2015 yılında ‘Son Peygamberin Hayatı` yarışması ile 264 bin kişi ve 2016 yılında Hadis yarışması ile 360 bin kişi katılım sağlamıştır. Bu yıl 1 milyon kişinin yarışmamıza başvurmasını planlıyoruz. Hedefimiz; toplumun her kesimini Allah`ın son mesajı ile buluşturarak Allah`ın rızasını kazanmak, toplumun Kur`an algısını, Allah`ın, 'oku' emrindeki muradına muvafık hale getirmek, Kur`an-ı Kerim mealinin okunmasını sağlamak ve Allah`ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim`in hayata tatbik edilmesini teşvik etmektir." şeklinde konuştu.

Karakoç son olarak, "Her gün kıldığımız namazın her rekâtında okuduğumuz Fatiha süresinin dahi anlamını tam olarak bilemiyoruz. Bilmediğimiz için de ne yapmamız gerektiğini de tam olarak bilemiyoruz. Bu kapsamda Kur`an-ı Kerim`in daha iyi anlaşılması için mealler noktasında çalışıyoruz. Ayrıca, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır." ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir