• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Bursa`da "aile huzuru" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı etkinliklerle halkın büyük teveccühünü kazanan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, düzenlediği bir seminer ile mutlu ve huzurlu bir yuva için iletişimin önemine dikkat çekti.

Barış Manço Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa ailelerin büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Bekir Çakmak hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İkra sanatçıları tarafından seslendirilen ezgi ve ilahilerle devam etti.

ardından Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, aile içi mutlu ve huzurlu bir yuvada iletişimin önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Avrupa`nın kadını aşağılama ve değersizleştirme politikalarından bahseden Yaman, 1900`lü yıllarda Avrupa`da tezgahlarda kadını dövmek için sopa satıldığını söyledi.

Yaman, “Diyorlar ki bu sopa kadını sabah dövmeniz için, bunu alın! Şu sopa, kadını akşam dövmeniz için biraz ince, vurduğu zaman bağırttırır! Biz Avrupa`nın neyini alacağız bilmiyorum. 1950 yılları Almanya`da bir kanun maddesi var. Hani şu bize medeniyet öğreten, teknoloji gönderen Almanya`nın! bir kanun maddesi var. Kadın kocasını kızdırırsa, kocası da karısını öldürürse koca ceza almaz. Kadın kocasını kızdıramaz. 1800`lü yıllara kadar Avrupa`da kadın elini İncil`e süremez. Hıristiyanların tahrif ettikleri İncil`e el süremez. Kadın elini kutsal kitaba süremez. Layık değil!” diye konuştu.

Konuşmasında özellikle asr-ı saadetten örnekler veren Yaman, daha sonra konuyu günümüz kadın ve erkeklerin durumlarıyla karşılaştırdı.

Yaman`ın konuşmasının ardından İkra Tiyatro ekibi tarafından iyi aile ve kötü aile konulu tiyatro sahnelendi.

Program İshak Söğüt hocanın yaptığı duayla sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir