• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK propagandası yaptığı iddia edilen 14 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle 06.01.2017 tarihinde Elazığ merkez ve ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "PKK/KCK Terör Örgütü propagandası yapmak suçundan yürütülmekte olan soruşturma ile ilgili olarak; 06.01.2017 tarihinde Elazığ il merkezi ve ilçelerde, eş zamanlı olarak, toplam 18 şahsa yönelik gerçekleştirilen operasyon neticesinde; 18 şüpheli şahıs  PKK/KCK  Terör Örgütü propagandası yapmak suçundan yakalanarak gözaltına alınmış, bir şüpheli  şahsın ise arama ve yakalama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Gözaltına alınan zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yasaklı yayın (kitap, dergi, gazete), örgütsel dökümanlar, bir adet yivsiz av tüfeği, bir adet kurusıkıdan bozma 7,65 tabanca, bir adet başkası adına ruhsatlı M16 görünümlü av tüfeği ve dijital materyaller ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, gözaltına alınan şüphelilerden 14`ü tutuklanarak cezaevine götürülürken 4`ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir