• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Gaziantep`te kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırılan alanda bulunan evlerin yıkım çalışmaları sırasında, iş makinelerinin binaların tepesinden yıkım yapması vatandaşların şaşkın bakışlarına neden oluyor.

Şehitkamil ilçesinin Karşıyaka Mahallesi İpekyolu güzergahında kalan bölümlerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, vatandaşlardan kamulaştırma ile alınan binaları ve arsalardaki eski evler yıkılmaya başlandı.

Gaziantep merkez Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde bazı mahallelerde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırmayı kabul etmeyen vatandaşların evlerinin yıkımlarda zarar görmemesi için bazı binaların yıkımına yukarıdan başlanmasına karar verilmesi üzerine, iş makinesi, vinç yardımıyla binanın tepesine çıkarıldı. Binalar vatandaşların şaşkın bakışları altında çatı bölümünden yıkılmaya başlandı.

Kamulaştırmayı kabul etmeyen vatandaşların binalarının zarar görmemesi için yıkım çalışmalarında ilginç yöntemlere başvuruluyor.

Binaların tepesinden yapılan yıkım çalışmaları, yoldan geçen araç, motosiklet sürücüleri ve yayaların dikkatini çekerken, yoldan geçen vatandaşlar, bir süre iş makineleri ile yürütülen yıkım çalışmasını izledikten sonra yoluna devam ediyor.

Yıkım çalışmalarının yürütüldüğü bölgelerde inceleme yapan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, kamulaştırmayı kabul edenlere hem kamulaştırma parası ödendiğini, hem de TOKİ`den daire fırsatı sunulduğunu söyledi.

Bazı bina sahipleri ile anlaşmalarına rağmen yandaki ev sahipleri ile anlaşma sağlanamadığını belirtendığı için yıkımların zor koşullarda gerçekleştirildiğini söyleyen Fadıloğlu, yan binalardaki ev sahiplerine zarar vermemek için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Hiçbir ev sahibi ile mahkemelik olmadıklarını da belirten Fadıloğlu, kentsel dönüşüme destek verenler için bin 800 konut inşa edildiğini ve kamulaştırılacak 800 evin kaldığını ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir