• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
İran`dan Nano Teknolojisinde Büyük Başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sezami Konseyi Temsilcisi Seyyid Mahmud Rıza Agamiri Meşhed kentinde düzenlenen bilim ve teknoloji şehidlerini anma merasiminde yaptığı konuşmada, İran’ın son birkaç yılda nükleer alanda kaydettiği başarılara değinerek “İran’da nükleer konusu ve nükleer reaktör kurulması meselesi ilk defa 1975 yılında gündeme getirildi. Bu alanla ilgili faaliyetler de ülkemizde işte o tarihten itibaren başladı. O sıralar, düşünülen hedef İran’ın Fars Körfezinin Jandarması olarak İngiltere’nin yanında yer alması ve İngilizlerin buyruğu altında olmasıydı. Ancak İslam inkılabının zafere ermesi ve ilk olarak Geçiş Hükümetinin yönetimi ele alması üzerine batılılar nükleer enerji ve nükleer reaktör projesinden geri çekilip devam ettirmekten vazgeçtiler” dedi.
 
Agamiri, konuşmasının devamında nükleer bilim adamlarımıza düzenlenen terör eylemlerine değinerek “Bu terör girişimleri düşman için kötü sonuç verecektir. İran üniversite öğrencilerinden birçoğu, nükleer şehidlerimizin yolunu devam ettirme niyetiyle bölüm değiştirme talebinde bulundular” ifadesini kullandı.
 
Agamiri daha sonra İran’ın bölge ve dünya çapındaki bilimsel durumuna değinerek “Halihazırda İran batılıların bütün yaptırım ve baskı girişimlerine rağmen Nano teknoloji alanında bölge düzeyinde 1., dünya çapında 12. Sırada yer alıyor. Ayrıca Bioteknoloji alanında da dünya düzeyinde 18. sıradayız” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir