• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
`Allah Resulü Bizim İçin Güzel Örnek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Müftülüğü tarafından"İslam`da Kadın Hakları" konulu bir konferans düzenlendi. İl Müftülüğü Konferans Salonundaki konferansta konuşan İl Müftüsü Hasan Çağlar, miras üzerinde durdu.

Çok sayıda kadının katıldığı Konferans kuran tilavetiyle başladı. Konferansta bölgenin önemli konu ve sorunlarından olan miras konusuna değinen Çağlar, kadının da erkekler gibi miras hakkının olduğunu ifade etti. Bölgede söz konusu miras almanın kadınlar tarafından ayıp karşılandığını söyleyen Çağlar, kadınların miraslarını bağışlayıp bağışlamama konusunda muhayyer olduğunu ancak mirasta kesinlikle haklarının olduğunu vurguladı.

İslam Kadına Değer Verdi
İslam öncesinde kadına önem verilmediğini ve kız çocukların diri diri gömüldüğünü hatırlatan Çağlar, İslam`da kadının büyük bir yeri olduğunu ifade etti. Peygamber efendimizin hiçbir zaman eşlerine ve kadınlara şiddet kullanmadığını söyleyen Çağlar, "Hiç kimse peygamber efendimizin kadınlarına şiddet uyguladığını, üzdüğünü söyleyemez. Peygamber efendimiz eşlerine değil fiili bir şiddet, kavli (sözlü) şiddet dahi uygulamamıştır. Eşlerinin kendisini üzen davranışları olmuştur buna rağmen onları üzmemiştir." dedi.

Allah Resulü Bizim İçin Güzel Örnek
Kadınların zorla evlendirme konusuna da değinen il müftüsü Hasan Çağlar, kadının rızası olmadan zorla evlendirilmesini İslam dininin kesinlikle tasvip etmediğini söyledi.

Müslümanlar için en güzel örneğin Allah Resulü (sav) olduğunu vurgulayan Müftü Çağlar, kızı Fatma`yı evlendirmek istediğinde Hz. Ali ve Hz. Fatma`ya rıza ve gönüllerinin olup olmadığını sorduğunu hatırlatarak, bir babanın kızını evlendirirken muhakkak kızının rızasını alması gerektiğinin altını çizdi.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir