• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Kurtulmuş`tan Astana zirvesi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, yeni anayasa değişikliği teklifinin bir rejim değişikliği olmadığını söyledi. Kurtulmuş bu konunun bir kez daha altının çizilmesinin doğru olduğunu tekrarladı.

Numan Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle oldu:

YÜRÜRLÜĞE GİREN KHK'LAR

OHAL çerçevesinde yürürlüğe giren KHK'larda işten çıkarılanlar, kapatılan iş yerleri ile ilgili bir komisyon kuruldu. 2 yıl süreyle bu konu üzerinde çalışacaklar. Eğer bir eksiklik varsa giderilmesine imkan tanıyan bir iç hukuk sürecidir. Bu KHK'lar kapsamında gözaltı süresi 30 günden 7 güne indi. Gözaltı süresince avukatları ile görüşmeleri de mümkün olacaktır. Yine bu KHK'lar kapsamında 124 kişi görevine iade edilmiştir. Bu KHK'lar getirdiğimiz önemli hususlardan biri de gazilerimiz arasındaki farklar kaldırılacak. Yaklaşık 19 bin kişi (gazi) 1404 ile 2150 lira arasında gazilik maaşı alacaktır. bu kapsamda 4 KHK'da çok önemli kararlar alındı. Bir takım idari kararların alınması bakımından bu KHK'lar önemlidir.

ASTANA ZİRVESİ AÇIKLAMASı

6 yıl sonra ilk defa taraflar bir masada toplanıyor. Suriye halkının isteyeceği adil bir barış sağlamak uluslararası camianın borcudur.

DONALD TRUMP'IN GÖREVE BAŞLAMASI

20 Ocak'ta sayın Trump ABD'nin yeni başkanı olarak göreve başladı. Ümid ederiz ki yeni yönetim hem Ortadoğu'da hem dünyada barışı sağlayacak adımlar atsın. ABD-Türkiye ilişkileri bakımından eski hataların tekrarlanmayacağı kanaatindeyiz. Müttefikliğin gerektirdiği bir ilişki seviyesi bizim için önemlidir. İki konuda kararlarını gözden geçirilmelidir. Bir eşkıya çetesinin başı olan Gülen'in iadesi. Bütün Networkunu harekete geçirecek şekilde orada yaşıyor. Hem iade sürecinin başlatılması hem de örgütü ile ilişkisinin kesilmesi ABD'den öncelikli isteklerimizdir. Bir diğer mesele ise PYD'ye verilen desteklerin sona ermesidir.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir