• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
HASTA ÇOK  HANE YOK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Hastalara ilişkin ciddi iyileştirmeler yapılmasına karşılık, hasta yakınlarına yönelik, konaklama vs. hizmetlerin verilmeyişi fırsatçıların iştahını kabartıyor. İstanbul Ataşehir`de organ naklinin yoğun bir şekilde yapıldığı özel bir hastaneden taburcu olan ancak kontrol için kısa zaman sonra yine gelmesi istenen hastalar yakında bulunan evleri kiralamak durumunda kalıyorlar. Bunu fırsata çeviren konut sahipleri 1+1 daireleri 5 bin TL kiraya veriyorlar. Hasta yakınları bu mağduriyetlerinin giderilmesi için devletin harekete geçmesini bekliyor.  Hasta yakınlarının iddialarına göre, Ataşehir`deki özel bir hastanede organ nakli gerçekleştirilen hastalar yoğunluk sebebiyle hastaların sağlık durumları tehlikeye atılarak erkenden taburcu ediliyor. Taburcu olan hastalar ve yakınları ise fırsatçıların kucağına itilerek hastaneye yakın yerlerde aylık kirası 5 bin TL`ye varan evlerde kalma durumunda bırakılıyor.

HASTALAR ERKEN Mİ TABURCU EDİLİYOR?

Karaciğer nakli yapılan bir hasta yakını M.Ç. nakilden 12 gün sonra taburcu edilen hasta yakınına buralara yakın ev tutun, bir durum olduğunda hemen gelirsiniz denildi. Hasta yakınının iddiasına göre kontrol altında tutulması gereken hasta erken taburcu edildi. Taburcu edilen hasta ise hayati tehlikesi olduğu için doktor tavsiyesiyle özellikle yakın bir yerde bulunması istendi. Ağrılara iki gün dayanabilen hasta 5 bin TL peşin kira verdiği evde daha fazla kalamayarak aynı özel hastanenin acil servisine kaldırıldı ve tedavisine burada devam edildi.

Buna benzer birçok vakanın gerçekleştiğini dile getiren hasta yakını, yetkililerin bu duruma el atmasını ve hastane çevresinde özellikle kırsal bölgelerden organ nakli için gelen hasta ve yakınları için konaklama tesislerinin yapılmasını istedi. Yıllarca acılar içinde organ nakli bekleyen hastaların nakil sonrasında böyle mağdur edilmemesi için başka hastanelerde de organ nakli yapılması diğer hasta yakınları tarafından talep edildi.

HASTA YAKINLARINA DA İLGİ GÖSTERİLMELİDİR

Bir başka hasta yakını D.T ise, evet hükümetin hastanelerle ilgili yaptığı iyileştirmeleri taktirle karşılıyoruz. Ancak gerek burada gerekse de yurdun çok farklı yerlerinde hastalarla beraber hastaneye gelen hasta yakınları perişan oluyor. Banklarda, parklarda, soğukta, sıcakta, aç perişan vaziyette hastalarının iyileşmesini bekliyorlar. Hükümetin yapmış olduğu öğretmen evi vs. birçok sosyal tesis var. Hasta yakını olduğunu belgeleyenler buralarda konaklayarak buradan istifade edebilmelidirler.

DENETİM YOK, KİRALAR ÇOK YÜKSEK

Yakın dönemde terör olaylarında günlük ve aylık kiralık evlerin gündeme gelmesinden dolayı denetimlerin artacağından söz edilmişti. Fakat Ataşehir`de karşılaşılan bu olayda hastane çevresinde çok sayıda günlük veya aylık kiralık ev bulunuyor. Hasta yakınlarının yoğun talebi karşısında konut sahipleri ise denetimlerin de azlığını fırsat bilerek yüzde yüzlük farklarla evleri 5 bin liraya kadar kiraya verebiliyor. Kira ödeyemeyen hastalar ise sağlıklarını tehlikeye atarak ya başka ilçelere gidiyor ya da evlerine geri dönmek zorunda kalıyor.

İSTANBUL`A REFAKATÇİ OTELİ İSTİYORLAR

Türkiye`nin dört bir yanından dertlerine derman arayan hastalar İstanbul`a akın ediyor. Bin bir zorlukla İstanbul`a gelen hasta ve yakınları, burada konaklayacak yer sıkıntısı ile karşı karşıya kalıyor. Hasta yakınları özellikle Ankara, Van, Diyarbakır gibi birçok yerde hasta yakınları düşünülerek hazırlanan refakatçi otellerinin İstanbul`da da yapılmasını istiyor.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir