• DOLAR 32.548
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2431.99
  • ...
Hurda yüklü TIR devrildi aynı aileden 5 kişi yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Kızıltepe istikametinden Şanlıurfa’nın Viranşehir istikametine gitmekte hurda yüklü TIR, devrildi. Kazada TIR’da sürücü, eşi ve 3 çocuğu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mardin Kızıltepe ilçesi istikametinden Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi istikametine doğru gitmekte olan Neçirvan Bezek (48) yönetimindeki 73 SG 579 plakalı hurda yüklü TIR, yolun 30’cu kilometresinde Derik’in Boyaklı Kızılê Mahallesine yakın bir noktada yükünün kaymasıyla yol kenarında bulunan tarım aletlerinin arasına daldı.

Kantar ile taş kırma makinasına çarptıktan sonra duran TIR, içerisindeki sürücü Neçirvan Bezek ile birlikte eşi Zahide (41) ve çocukları Leyla (23), Şilan (10) ve Yezdan Bezek (4) yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 sağlık ekipleri ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla hurdaya dönen TIR’ın içerisinden çıkartılan yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralılardan sürücü Zeybek’in dizinin kırıldığı, diğer yaralıların sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Kazanın görgü tanıklarından Şükrü Kızıl, şunları söyledi: “Hava güneşliydi, dışarıda oturup çay içiyorduk. Araba karşıdan geliyordu. Yükü bir iki sefer savruldu. Şoför bir bu yana gitti bir bu yana geldi ondan sonra yolun ortasında devrilip bize doğru gelirken, yan yatıp kantar ile taş kırma makinasına çarptıktan sonra durabildi. Allah bizleri de korudu, içindekileri de korudu. TIR'ın içerisinde 5 kişi vardı, yaralıydılar. Biz de yaralıları çıkardık.”

TIR’ın dorsesinde bulunan hurda balilerinin metrelerce savruldu görülürken, jandarma olay yerinde yaptığı incelemenin ardından kazayla ilgili soruşturma başlattı. (Mehmet Aslan-İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir