• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
"Başarının sırrı kitap okumaktan geçiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz,  Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi`nin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na ve Genç MÜSİAD Üyelerinin "Batman Her Yerde Okuyor" kampanyası kapsamında düzenledikleri kitap okuma etkinliğine katıldı.

Toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra, MÜSİAD Batman Şube Başkanı ve Genç MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda Vali Ahmet Deniz, MÜSİAD Batman Şubesi Başkanı Suat Özdemir ve Genç MÜSİAD Batman Şubesi Başkanı Kadir Şeker birer konuşma yaptılar.

Konuşmasında Suriye'de ve Irak'ta yaşanan olaylara değinen Vali Deniz, bu ülkelerde yaşanan olaylardan kaçan insanlara kucak açan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Bizim medeniyetimizin temelinde adalet ve merhamet var. Temelinde adalet ve merhamet olmayan bir medeniyete, medeniyet demek mümkün değildir. Birçok dünya ülkesi bu ülkelerde yaşanan zulme seyirci kaldı, seyirci kalmaya da devam ediyor. Ama Türkiye binlerce Suriyeli vatandaşa kucak açtı, açmaya da devam ediyor. Özelikle iş adamlarımızın bu süreçte, ülkesine sahip çıkması ve yatırım yapması her şeyden daha kıymetlidir. İşte vatanperverlik dediğin de budur. Zor zamanlarda vatanına sahip çıkmak ve vatanperver olmak her şeyden daha önemlidir. Bu şehir güzellikleriyle ön plana çıkacak. Başlattığımız kitap okuma kampanyası oldukça önemli bir etkinliktir. Bizim kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti  'oku' diyor. Birçok konuda dünyaya örnek bir ülkeyiz. Ama kitap okuma konusunda birçok ülkenin gerisindeyiz. " dedi.

TEOG sınavı hakkında da konuşan Deniz, "Son yapılan TEOG sınavında çocuklarımızın en başarısız olduğu ders Türkçe dersidir. Çocuklar, Türkçe dersini yapamadıkları zaman diğer dersleri de yapamıyorlar, çünkü algılamada sıkıntı yaşıyorlar. Bu sorun kitap okumamaktan kaynaklanıyor. Başarının sırrı kitap okumaktan geçiyor.  Bu nedenle ilimizin eğitim durumunu okul müdürlerimiz ve İl Milli Eğitim yöneticilerimizle masaya yatırdık. Yapılması gerekenleri değerlendirdik. Bütün okullarımızın kütüphanelerine kitap desteğinde bulunduk. İlimizde okuma kültürünün oluşması için başlattığımız kitap okuma kampanyasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özelikle anne ve babalar çocuklara örnek olması için kitap okumaları gerekiyor. Batman halkı birçok güzel projede bizi destekledi, örnek bir duruşu sergiledi. Bu kitap okuma kampanyasında da gereken desteği vereceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kongreye katkı sunan iş adamlarına plaketler verilmesiyle toplantı sona erdi. Yapılan oylama sonucunda Genç MÜSİAD Şube Başkanlığına Kadir Şeker seçildi.

Vali Deniz, Genç MÜSİAD Batman Şubesi`nin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından Genç MÜSİAD Üyelerinin "Batman Her Yerde Okuyor" kampanyası kapsamında düzenledikleri kitap okuma etkinliğine katılarak, davetlilerle birlikte bir süre kitap okudu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir