• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
`Milletin selameti ve gençlerin ölmemesinin kavgasını veriyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki partili heyet Diyarbakır'ın Dicle (Pîran) ilçesi esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Esnafın çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Yılmaz, halkın toplumsal barışa ve huzura ihtiyaç duyduğunu belirterek, gençlerin kanını heder etmeyecek ve çatışma ortamına sokmayacak siyasetçilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Esnaf ziyaretinde konuşan Yılmaz, "Milletimizin selameti, gençlerin ölmemesinin kavgasını veriyoruz." diyerek, “HÜDA PAR olarak siyasetimizi kan değil; barış, huzur ve toplumun maslahatı üzerine bina ettik. Sorunlarımızı siyaseten çözme gayreti içerisindeyiz. Silah çözüm getirmez, silahın olduğu yerde kan dökülecektir. Toplumu sonu gelmez maceralara sürükleyecek zamanımız yok.” dedi.

“Bu halkın toplumsal barışa ihtiyacı var”

Sürdürülen yanlış politikalar yüzünden insanların mağdur edildiğini belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır`ın Sur ilçesini hepimiz gördük. Sur`da özyönetim ilanı yapıldı, çukurlar kazıldı, barikatlar kuruldu. Milletin kapısının önüne bomba konuldu. Binlerce insanımız evini terk etmek zorunda kaldı. 7 bini aşkın genç o çukurlara gömüldü. Peki, soruyorum sebebi kim? Bu durumun sebebi; çözüm süreci bahanesiyle bir yandan örgütün silahlanmasına göz yuman devlet, diğer taraftan gençleri kendi emelleri uğruna bir maceraya sürükleyen örgüt. Makasın iki bıçağı gibi. Bir yanda devlet, bir yanda örgüt Kürtleri perişan etti. Kanın dökülmesini istemiyorsak; toplumda barışı, huzuru, İslami çerçevede hakkı, adaleti tesis etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Bölgede insanın huzurunu tesis ve adaletin ikame edilmesi için ellerini sonuna kadar taşın altına koymaya ve yıllardır zulme maruz kalmış bu halka hizmet etmeye aday olduklarını belirten Yılmaz, “Bunun olması için de HÜDA PAR`ın güçlü olması lazımdır. HÜDA PAR, sizin desteğinizle mecliste olsaydı, maceraya sürüklenip katledilen gençlerin bu yanlışa alet olmasına, örgütün ve devletin içine girdiği bu çatışmaya engel olabilirdik.” şeklinde konuştu.

"Çözüm sürecinin başından beri şunu dedik…"

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüm sürecinin başından beri şunu dedik; bu yol yol değildir. Ama ne örgüte ne de devlete dinletemedik. Gençlerin dindarlaşması temelinde bir programın olması gerektiğini söyledik. Her zaman hak ve haklının yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Haksızın da karşısında durup zulmünü söyleyeceğiz. Hükümet yanlış yaptığında yanlışını söylüyoruz. Örgüt yanlış yaptığında da bunu söylemekten imtina etmiyoruz.  Bizim talebimiz milletimizin selametidir, gençlerin ölmemesidir. Bunun kavgasını veriyoruz.”

Esnaf ziyaretinin ardından parti üye ve gönüllüleriyle bir araya gelen Yılmaz, HÜDA PAR olarak 4`üncü yıllarını da geride bıraktıklarını belirterek, bu süre zarfında her bir HÜDA PAR`lının üzerine düşeni yapıp yapmadığının muhasebesini yapması gerektiğini söyledi.

Hüseyin Yılmaz`dan sonra seminerde kısa bir konuşma yapan Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise HÜDA PAR`ın kamuoyunda oluşan pek çok algıyı kırdığını ve siyasete yeni bir dil getirdiğini belirtti.

Tanrıkulu, “Biz yıllarca Kürt meselesi ayrı, PKK meselesi ayrı dedik. Niye bu kadar sık sık dile getiriyorsunuz diyorlardı. Bakınız! Aradan geçen zaman içerisinde hükümet, yazarlar, çizerler ne diyor? PKK meselesi ayrı, Kürt meselesi ayrı. Tabi bu meclis dışında olumlu muhalefet yapıp bu ülkenin, bu milletin huzura kavuşması için bizim ortaya koyduğumuz müspet muhalefetin sonucudur. Biz diğer partilerin yaptığı gibi doğruları, yanlışları bir birine katıp menfi siyaset penceresinden olayları değerlendirmiyoruz. İslami bir muhalefet yapıyoruz. Düşmanımız da olsa iftira atmayız, yalan konuşmayız, haksız yere karalamayız. Bunu İslami ahlak ve terbiyenin bir gereği olarak görürüz.” dedi. (Mustafa Kaynak-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir