• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
`Mukaddes topraklarda Müslümanlara duayı ihmal etmeyeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen, ‘Hz. Peygamber`in İzinde` adlı umre ödüllü Siyer Sınavı'nda dereceye girenler Diyarbakır Havalimanından mukaddes topraklara düzenlenen törenle uğurlandı.

Uğurlama törenine, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen de katıldı. Dereceye giren toplam 40 kişinin Peygamberin doğduğu mukaddes toprakları refakatçilerle beraber ziyaret edeceklerini belirten Müftü İşliyen, kendilerinde dua talebinde bulundu.

İşliyen, Diyarbakır merkez ve ilçelerde geçen sene yapmış oldukları 'Hz. Peygamber`in İzinde' adlı umre ödüllü Siyer Sınavı'na 62 bin kişinin girdiğini bunlardan 40'ının umre ödülüne hak kazandığını belirtti.

Bütün hayatın tavaftan ibaret olduğunun altını çizen İşleyen, "Nasıl ki kanımız vücudun Kâbe`si olan kalbin etrafında dolaşıyor sürekli pompalanıp duruyor ise çocuklarımız da Beytullah`ın etrafında tavaf edecekler. Hayatlarına teslimiyet, Peygamberin rehberliğini taşıyacaklar. Hayatlarına Hz. Muhammed`in ahlakını taşıyacaklar. Her biri, etrafını aydınlatan bir kandil ve nur haline gelecekler. Bunu Allah`tan niyaz ediyoruz." dedi.

İşleyen son olarak, "Ülkenin huzuru, ümmetin huzuru,  İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının son bulması için makbul ve müstecap duaları bekliyoruz. Hayırla gidip hayırla dönerler inşallah." temennilerinde bulundu.

Kutsal topraklara yolculuk öncesi duygularını İLKHA'ya paylaşan Siyer Sınavı'nda dereceye giren il birincileri, ilk defa Kabe`yi görmenin heyecanını yaşadıklarını dile getirdiler.

"Dünyanın neresinde zulüm gören bir Müslüman varsa, Kabe'de duam onadır"

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerinden Sümeyye Ekin, Peygamberin yaşadığı ve ibadet ettiği kutsal topraklara ilk defa gideceği için mutlu ve heyecanlı olduğunu aktardı.

Hz. Muhammed`in ashabıyla oturduğu mekânları gezeceğini belirten Ekin, "Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanmak ve Hz. Aişe gibi örtünmek istiyorum. Müslüman kardeşlerim için dua edeceğim. Dünyanın neresinde bir zulüm varsa, Türkiye`deki Müslümanlara, Avrupa`daki Müslümanlara, Suriye ve Irak`taki Müslümanlara dua edeceğim. Dünyanın neresinde zulüm gören bir Müslüman varsa, Kâbe`de duam onadır." dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Merva Özer de ilk defa Kâbe`yi görecek olmanın heyecanı içerisinde olduğunu dile getirdi.
Mübarek toprakları, Şehit sahabelerin yaşadığı yerleri ve İslam`ın yüceldiği mekanları gezecek olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Özer, zulüm altındaki Müslümanlara ve cezaevindeki Yusufilere dua edeceğini ifade etti.

Songül Dereli isimli umre kazananı ise , "Orada, Müslümanların zulüm altında olduğu tüm coğrafyalarda huzur gelmesi için dua edeceğiz. Bu yarışmada emeği geçenlerden Allah razı olsun. Buradan herkesin selamını kutsal topraklara götüreceğim." şeklinde konuştu.

Mehmet Şirin Kılıç ve Süleyman Çarpan isimli umreciler de Müslümanlar için dua etmeyi ihmal etmeyeceklerini belirterek sınava düzenleyen Diyarbakır İl Müftülüğüne ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ettiler. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir