• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
"Düzbağ İçme Suyu Hattı hayati önem taşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Melen Projesi'nden sonra Türkiye'nin en büyük ikinci projesi olan Düzbağ İçme Suyu Hattı'nın şehrin gelecek yılları için hayati önem taşıdığını belirten Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, projenin inşaat ihalesinin yapıldığını belirtti.

2016 yılının Gaziantep için içme suyu temininde zorlu bir yıl olduğunu dile getiren Sönmezler, "Şehrin içme suyu temininde ana kaynak olan Kahramanmaraş Kartalkaya Barajı'nın doluluk oranı en düşük seviyelerine ulaştı. Ancak baraj suyunu sabit tutabilmek için 80 kilometre uzaklıktaki Gölbaşı, Azaplı ve İnekli göllerine su basılarak Kartalkaya Barajı'nın beslenmesi sağlandı. Gaziantepliler içme suyu konusunda sorun yaşamadılar." dedi.

Şehre günde 350 bin metreküp su verdiklerini, bu miktarın yaz aylarında 400 bin metreküpe çıktığını ifade eden Sönmezler, Suriyeli sığınmacılar da dikkate alındığında yılda 140 milyon metreküp suya ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

2016 yılında 420 milyon TL tutarında 604 kilometre içme suyu hattı, 374 kilometre kanalizasyon hattı, 34 kilometre yağmur suyu hattı döşendiğini, bunun yanı sıra 26 içme suyu deposu, 22 fosseptik inşaatı ve 267 içme suyu kuyusu açıldığı bilgisini veren Sönmezler, sözlerini şöyle tamamladı:

"2016 yılında su temini için enerjiye ödenen para 104 milyon lira. Bu miktar bütçemizin yüzde 25'ine denk geliyor. Mevcut terfili sistemlerimizin sürdürülebilir bir sistem olmadığı da bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla 2016 yılının son günü yapılan Göksu Havzası'na dayalı Düzbağ içme suyu inşaatı Gaziantep'in gelecek yılları için hayati önem taşımakta. Bu proje 898 milyon lira tutarındaki sözleşme bedeliyle Gaziantep'te bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük proje olacak." (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir