• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Servis şoförlerinden "S plaka" uygulamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da  'S Plaka' uygulamasında yaşanan aksaklıklara tepki gösteren yüzlerce okul servisi şoförü, seslerini duyurmak amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa Müzesi otoparkında bir araya gelen şoförler, imza kampanyası için isimlerini yazdırdı.

Burada şoförler adına basın açıklamasını servis şoförlerinden Halil Kırmızı okudu.

Belediyenin 'S Plaka'larını basit hale getirip herkese vermemesi gerektiğini belirten Kırmızı, bu sistemin daha kaliteli hale gelmesi için S Plaka sayısının durdurulmasını talep ettiklerini söyledi.

Firmalara çok sayıda 'S Plaka' verildiği halde şahıslara sadece bir plaka verildiğini ifade eden Kırmızı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Plakalar veriliyor ama şahıslara sadece bir plaka veriliyor. Bu da haksız bir uygulamadır. Eğer bir şahıs parasını veriyorsa şoför de çalıştırıyorsa bu haktan faydalanmalıdır. Bir talebimiz de budur. Hatların kendisi düşük ama devir ücretleri çok yüksektir. Plaka sahibi arkadaşların en az B sınıfı ehliyet sahibi olması gerekirken şu anda birçok servis şoförü çoluk-çocuktur.  Bazı arkadaşlarımız ise servis plakasını eşinin adına yapmak istiyor ama belediye buna izin vermiyor. Bu sorunlarımızın çözümü için belediyeden randevu aldık. Pazartesi onlarla bu konuyu görüşeceğiz."

Yetkililerden gerekli izin alıp basın açıklaması kararı aldıktan sonra belediyenin kendileriyle görüşme talep ettiğini belirten servis şoförü Murat Karademir, yapılacak görüşmenin ardından taleplerinin karşılık bulmaması durumunda bu sorunu çözümü için gerekli tüm adımları atacaklarını söyledi.

Yapılan basın açıklamasının ardından servis şoförleri, sessizce dağıldı. (Osman Gülebak- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir