• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
"Suriyelilerin rahat bir yaşama kavuşmasını arzuluyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle mağdur olan Suriyelilere yardım eli uzatmak için 2012 yılında kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, yardımlarına devam ediyor.

50'ye yakın sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformunun Başkanı Lütfü Günlüoğlu, çalışmalarını anlattı.

Platform olarak kuruldukları günden bu yana kentteki Suriyelilere yardımlarda bulunmaya devam ettiklerini belirten Günlüoğlu, kışın özellikle battaniye, yatak, giyecek ve yiyecek yardımı yaptıklarını söyledi.

Mardin'deki Suriyelilerin bütün ihtiyacını karşılayacak durumda olmadıklarını dile getiren Günlüoğlu, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Günlüoğlu, "Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu olarak yaklaşık beş yıldır Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Gıda ve giyecek yardımlarının yanı sıra nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Tabi bize gelen yardımlar yetersiz. Mardin'de yerleşik bulunan iki binden fazla Suriyeli aile kaydımız bulunmaktadır. Bizler bu ailelere günlük yardımlarda bulunuyoruz. Örneğin her sabah binden fazla ekmek dağıtıyoruz. Zaman zaman devletin yapmadığı hizmetleri bizler nakit karşılığı olarak yapıyoruz. Özellikle gözlük ve ilaç alımlarında bütçemize göre yardımcı oluyoruz." dedi.

Gelen yardımların yetersiz olduğuna değinen Günlüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim amacımız ve hedefimiz Suriyeli kardeşlerimizin daha rahat bir yaşama ve huzura kavuşmalarıdır. Maddi ve manevi olarak elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Şu anda en çok elektrikli soba ihtiyaçları vardır. Bu insanlar ülkelerini bırakmış ve bize sığınmışlardır. Biz bu insanların dinine, ırkına, milliyetini, cinsiyetine bakamayız. Hiçbir zaman bu ayrımı yapmadık, yapmayacağız. Biz onlara sadece insan olarak bakıyoruz. Onlar bu ülkeye geldikten sonra bu memleketin toprağında, suyunda, havasında, ürünlerinde herhangi bir eksilme olmamıştır. Allah bereketini koymuştur. Temennimiz odur ki bu insanlar bir an önce ülkelerine döner, barış ve huzur ortamına kavuşurlar. Onlar burada bulundukları müddetçe kendilerine her türlü kolaylığı ve yardımı yapmaya çalışacağız."

Özellikle kış aylarında hava şartlarının zorlaştığına dikkat çeken Günlüoğlu, herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini söyledi. (M. Salih Keskin–İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir