• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Yolcu otobüsünde gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, jandarma ekiplerince Bingöl ili genelinde sigara ve emtia kaçakçılığı yapan şahısların deşifre edilmesi ve suça konu malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla yapılan çalışmalar neticesinde; Muş ili istikametinden Bingöl ili istikametine seyir halinde olan bir yolcu otobüsünde zulalanmış vaziyette gümrük kaçağı sigara naklinin yapıldığı yönünde bilgiler alındığı belirtildi.

20 Ocak 2017 günü saat 15.30 sıralarında bahse konu yolcu otobüsü adli makamlardan alınan arama kararına istinaden bir dinlenme tesisinde durdurulduğu ifade edilen açıklamada,  “Yolcular başka bir yolcu otobüsüne tahliye edildikten sonra, teknik personel marifetiyle yapılan detaylı arama neticesinde; otobüs içerisindeki sağlı-sollu yolcu koltuklarının 10 cm. yükseltilerek alt kısmına özel olarak hazırlanmış gizli tertibat yapıldığı ve bölmeler içerisinde gizlemiş vaziyette piyasa değeri yaklaşık 5 bin TL olan (125) karton (bin 250) paket pirestige marka gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir.” denildi. 

Açıklamanın devamında, “Olayla ilgili 2`si otobüs şoförü, 1`i muavin olmak üzere 3 şahıs gözaltına alınarak, adli işlemlere başlanmıştır. Suçta kullanılan yolcu otobüsü Elâzığ gümrük müdürlüğüne teslim edilmek üzere alıkonulmuştur.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir