• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
"Kayıt dışı istihdam önemli bir sorundur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi için Batman'da tanıtım toplantısı yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, beraberindeki heyetle İş-Kur ve SGK İl Müdürlüğünün organizasyonuyla bir otelin konferans salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz ve SGK İl Müdürü Alaettin Ökten'in de katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Yıldırımhan, projeyle ilgili bilgiler aktardı.

Proje kapsamında bölgede bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldırımhan, "Dün Siirt'teydik, bugün Batman'dayız. Cumhurbaşkanı'mızın bütün ülke çapında başlatmış olduğu milli seferberlik çağrısı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' adı altında iki hafta önce Konya'da başlatmış olduğu programı geçen hafta on, bu hafta 12 ilde sürdürüyoruz. İnşallah 81 vilayetimizi bu şekilde gezerek çalışma hayatının taraflarını istihdam seferberliğine davet edeceğiz." dedi.

Kayıt dışı istihdamın Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Yıldırımhan, "İstihdama katkı sağlama hedefiyle kayıt dışı istihdam ile mücadelemizde de bu toplantılar vesilesiyle tarafların desteğini isteyeceğiz. Çünkü kayıt dışı istihdam şu anda ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesidir. İstihdam alanında yüzde 51'lerden yüzde 35 civarına düşmesine rağmen kayıt dışı istihdamın çalışma hayatına çalışanlar açısından verdiği zarar aşikârdır. Bu toplantılarımızda teşviklerimizi anlatacağız. Bakan'ımızın talimatıyla daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını hep birlikte belirleyerek çözüm yollarını birlikte bulacağız. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için gayretlerimizi ortaya koyacağız. Yine hizmetlerimizle ilgili görüş ve öneriler olarak hizmet kalitemizi artırmak için ihtiyaçları belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir