• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN -Van ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bu gün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı:

Vanolay Gazetesi
Van Ekonomi Konseyi Çalışmaları: Van`daki 11 meslek ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşan Van Ekonomi Konseyi`nin dönem başkanlığı görevini üstlenen Van Ticaret Borsası (VATBO), 20 Ocak ve 3 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen toplantılarda gündeme alınan ve girişimlerde bulunulan konularla ilgili bir açıklama yaptı.
Van`a Organ Nakil Merkezi Kurulacak: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kuracakları Organ Nakil Merkezi için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.
Van Milletvekillerinin Esnaf ve Köy Ziyareti: AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi ve Mustafa Bilici Van esnafını ziyaret ettiler.
 
Vansesi gazetesi:
Veliler Tepki Gösterdi Sorun Çözüldü: Van`da yaşanan depremlerin ardından öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamında yıkılan okullarına gelmeleri durumunda yeni okullarına servisle taşınacakları açıklanmıştı. Bu sıkıntılı duruma velilerin tepki göstermesi ve valiliğe yapılan şikâyetler üzerine sorun kooperatif tarafından çözüldü.

Van`a yardım eli uzanmaya devam ediyor: Küçükçekmece Belediyesi, depremin ardından gecikmeli olarak eğitim öğretime başlayan Van`a kırtasiye ve oyuncak yardımında bulundu.
 
Şehrivan Gazetesi:
Depremin en çok etkilenenleri: Van`da meydana gelen depremlerin ardından çadırlarda yaşam mücadelesi sürerken, ailelerinin yükünü omuzlayıp dondurucu soğukta bulaşık yıkayan kadınlar büyük sıkıntı çektiklerini söyledi.
Van`a yardım verenlere plaket: 23 Ekim 2011 tarihinde Van`da meydana gelen depremden etkilenen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi personelinin barınması için AİBÜ Rektörlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasına katkıda bulunan firma ve personele plaket verildi.
 
Havadis Gazetesi:
Alpaslan, sorunları birebir Başbakan`a iletti: Van Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, esnafın ekonomik sıkıntısını ve Van halkının çetin kış şartlarında yaşadığı sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a iletti.
Van`da kaçakçılık operasyonları: Van İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde, 6 ton kaçak çay ve 7 bin paket kaçak sigaranın yanı sıra bol miktarda gıda malzemesi ele geçirildi.
(Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir