• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
İmam hatip öğrencilerinin başarısı göz doldurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde ana okulu dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim gören 18 milyon öğrenci bugün karnelerini almanın heyecanı yaşadı. Gaziantep`te de 60 bin Suriyeli öğrenci ile birlikte 572 bin 452 öğrenci karnelerini aldı.

İmam hatip öğrencilerinin yükseköğretime geçişindeki katsayı uygulamasının değiştirilmesinden sonra imam hatip okullarına olan talep her geçen gün artarken, özellikle bu okullarda eğitim-öğretim gören öğrencilerin başarısı göz dolduruyor.

28 Şubat sürecinde çeşitli uygulamalara maruz kalan imam hatip okulların önündeki bazı engellerin kaldırılması ile birlikte bu okullara olan talep her ne kadar talebi karşılamada yetersiz kalsa da imam hatip okullarında eğitim-öğretim gören öğrencilerin gerek eğitimdeki gerekse de TEOG`taki başarıları dikkat çekiyor.

Şehitkamil ilçesine bağlı Hacıbaba Mahallesi`ndeki Vali Aksu İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerde bugün 18 milyon öğrenci gibi karne heyecanı yaşadı. Öğrencilerin çoğunluğunun takdir, teşekkür ve iftihar belgesi almaları ise adeta göz doldururken, öğrenciler karne sevinçlerini İLKHA ile paylaştı.

İmam Hatipli olmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirten imam hatip öğrencileri, imam hatip okullarında okumanın mutluluk verici olduğunu ve imam hatip okullarında eğitim almayı akranlarına tavsiye ettiklerini dile getirdiler.

İmam hatip okulunda eğitim almanın çok güzel olduğunu belirten 7`inci sınıf öğrencisi Hüseyin Duran, “Bugün hep birlikte karne aldığımız için mutluyum. Bu dönem güzel geçti. Arkadaşlarımız genelde hep takdir ve iftihar belgeleri aldı. Bu yıl bu şekilde başarılı ve güzel geçti. Bende bir-iki puan ile kaçırdım. İmam hatip okulunda okumak güzeldir. Burada Kur`an-ı Kerim öğreniyoruz. Dini bilgiler açısından da gelişiyoruz. Diğer arkadaşlarımın da imam hatip okullarında okumalarını tavsiye ederim.” dedi.

Hem takdir hem de iftihar belgesi aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Rümeysa Aslan ise “Bugün karnemi aldığım için çok mutlu ve sevinçliyim. Öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Bu yıl derslerim genel itibariyle çok güzeldi. Arapça da zorlanıyorum. İnşallah onu da ikinci dönem daha iyi bir noktaya getireceğim. Hem takdir hem de iftihar belgesi aldığım için çok sevinçliyim. Bu sevincimi de annemle paylaşacağım.” ifadelerini kullandı.

İmam hatip okulunda okumayı kendisi tercih ettiğini ve derslerinde de başarılı olduğu için hem takdir hem de iftihar belgesi olduğunu belirten Uğurcan Bodur da “Hocalarımızın gayreti ile takdir, teşekkür ve iftihar belgeleri aldık. Üzerimize çok düştüler. Birinci dönem çok kolaydı. İkinci döneminde inşallah böyle geçmesini istiyoruz. Ben de teşekkür belgesi aldım. Bu sevinci anne ve babam ile paylaşacağım. İmam hatip okulunda okumayı kendim tercih ettim. Burada aldığım derslerle çok başarılı bir öğrenci oldum. Çünkü hocalarımız bu konuda bize yardımcı oluyorlar. Bize test çıkartıyorlar. Anlamadığımız konuları bir daha tekrar anlatıyorlar.” şeklinde konuştu.

Derslerinde başarılı olarak takdir ve iftihar belgesi almayı hak kazanan 7`inci sınıf öğrencilerinden Abdulsamet Gündoğdu da şöyle konuştu:

 “Bugün Karne aldığım için mutluyum. Çok kolay bir dönemdi. İmam hatip öğrencileri olarak bu yıl çok başarılıydık. Bu yıl derslerde pek fazla zorlanmadım. İnşallah benim ve diğer arkadaşlarımın hep böyle geçer. Hem takdir hem de iftihar belgesi aldığım için mutluyum. Bu sevincimi de anne ve babam ile paylaşacağım. Anne ve babamdan bir hediye talebinde de bulunmadım. Ben başarılı olmak için çalışıyorum.”

Öğrencilerden Zeliha Nasıroğlu ise derslerine iyi çalıştığını ve takdir belgesi aldığı söyleyerek, “Bugün karnelerimizi aldığımız için çok mutluyuz. Ben şimdi karnemi alıp eve mutlulukla gideceğim. Anne ve babama sarılacağım. Ama birçok çocuk annesi ve babasına sarılamayacak. Karnelerini de gösterecek anne ve babaları yanlarında olmadığı için bu sevinci yaşayamayacaklar. 2016 yılında ülke olarak çok kötü günler yaşadık.  İnşallah Allah bize hayırlı bir 2017 yılı nasip etsin.” temennisinde bulundu.

Bu dönem teşekkür belgesi alan ve ikinci dönem ise takdir almayı hedeflediğini söyleyen Muhammed Furkan Tunç ile Kadir Çetin ise Türkiye`de bir İmam Hatiplerin başarılı olmalarına dikkat çektiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir