• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
`Yarıyıl tatilinde siyer sınavına hazırlanacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle öğrenci ve öğretmenler için 15 günlük tatil başladı.

Sabahın erken saatlerinde okullarının yolunu tutan öğrenciler, bahçede öğretmenlerinin gelmesini beklediler.

Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Mimar Sinan İlk ve Ortaöğretim Okulu öğrencileri, karnelerin bahçede dağıtılacağı ve dönem boyunca çeşitli dallarda ödül kazanan öğrencilere hediye verileceğini öğrenince sıraya dizildiler.

Burada öğrencilere hitap eden okul müdürü Osman Yavuz, 29 Ocak'ta okullarında Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın yapılacağını hatırlattı.

Sınava katılacak öğrencilere başarılar dileyen Yavuz, "Karne coşkusunu sizin kadar yaşamayabiliriz ama ortak olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda dönem boyunca düzenli, dikkatli bir şekilde çalışan, gerek okul içindeki davranışları, gerek ailesel davranışları, gerekse de öğrenci öğretmen ilişkilerinde hassasiyetle işini yapan, çalışan, çırpınan tüm öğrencilerimi kutluyorum. 29 Ocak Pazar günü okulumuzda Kutlu Doğum Siyer Sınavı yapılacaktır. Hangi şubede sınavlara gireceğiniz belirlendi. Şimdiden başarılar dileriz." dedi.

Konuşmaların ardından "Kitaptan Kanatlar Projesi" sınavında birinci olan 12 öğrenciye, TEOG sınavında ilk üçe giren öğrencilere, kız futbol müsabakasında birinci olan ve meal sınavında okul bazında birinci olan öğrencilere ödüllüleri verildi.

Siyer sınavı için hazırlık yaptığını söyleyen 8'inci sınıf öğrencisi Aynzeliha Süt, "İkinci dönem için daha heyecanlıyım. Birinci dönemde ortalamam iyi. İkinci dönemde de böyle olur inşallah. Takdir belgesi alıyorum. 29 Ocak'ta yapılacak siyer sınavı için hazırlık yapıyorum. Kitabın önemli yerlerinin altını çizdim. Ona göre hazırlık yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Çok heyecanlı olduğunu dile getiren 7'nci sınıf öğrencisi Bahar Tutak, şunları söyledi: "Çok heyecanlı ve mutluyum. Takdir mi teşekkür belgesi mi alacağım diye bekliyorum. Siyer sınavına hazırlık yapıyorum. Kitaptan anlamadığım yerleri öğretmenlere soruyorum."

7'nci sınıf öğrencisi Ebru Toprak, "Karnem çok iyi, teşekkür belgesi alıyorum. Ayrıca çok heyecanlıyım. Siyer sınavına kaydımı yapmıştım. Kitabı da okuyorum. Birkaç sayfa kalmış bitirmeme. Bundan dolayı da çok heyecanlıyım." şeklinde konuştu.

"Siyer sınavı için okuduğumuz kitap çok güzel"

Hz. Muhammed ile ilgili bilgileri öğrenmek için tertip edilen bu sınavın çok faydalı olacağını ifade eden Fatma Kalkan, "Takdir belgesi alacağım için çok heyecanlı ve mutluyum. Okulda gayet güzel bir eğitim alıyoruz. Takdir almanın bir nedeni de bu olmalı herhalde. Ayrıca siyer sınavı için okuduğumuz kitap çok güzel. Çok şey anlatıyor. Peygamberimiz ile ilgili bilgileri öğrenmemiz için tertip edilmiş bir sınav. Bana çok faydalı olacağını düşünüyorum." dedi.

Gülizar Çapa, öğretmenlerinden faydalı bilgiler öğrendiğine değinerek, "7'nci sınıf öğrencisiyim. Takdir mi teşekkür belgesi mi alacağım diye heyecanlıyım. Öğretmenler bize iyi dersler anlattılar. Yarıyıl tatilinde siyer sınavı kitabını okumayı ve gezmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarıyıl tatilini ders çalışmak ve kitap okumakla geçireceğini dile getiren Muhammed Emin Subaşı, şunları söyledi: "Benimle birlikte tüm arkadaşlarım heyecanlıdır. Notlarım iyi olduğundan dolayı takdir belgesi bekliyorum. Siyer sınavı için verilen kitabı bitirmemişim ama gün gün devamlı okuyorum. Ders ve ödevlerimi yaptıktan sonra kitabı açıp okuyorum."

6'ncı sınıf öğrencisi Özlem Göçeber, "Şu an sabırsızım. Nasıl bir sonuç alacağımı bekliyorum. İçimde kötü bir his var. Siyer sınavı kitabını okulda da evde de okuyorum. Az kalmış, bitireceğim. Kitabın içeriğini çok sevdim. Bu ayın 29'unda sınava gireceğiz. Kitabı okuduğumda çok güzel hisler içime giriyordu. Allah ve peygamberimizi anlatıyor." şeklinde konuştu.

Yarıyıl tatilinde siyer sınavı kitabını okuyup çalışacağını ifade eden Serhat Cidal, "Ben teşekkür belgesi bekliyordum ama çok az bir puanla kaybettiğim için çok üzgünüm. İkinci dönem çok çalışıp alacağım. Yarıyıl tatilinde siyer sınavı kitabını okuyup çok çalışacağım." diye belirtti.

Siyer sınavı kitabında önemli yerlerin altını çizerek notlar çıkardığını belirten Zehra Süt ise "Karnemi görmek için çok heyecanlıyım. İyi bir sonuç bekliyorum çünkü derslerime çok çalıştım. İlk yarıyıldaki derslerden çok şey öğrendik. Bir dahaki yarıyılda da çok şey öğreneceğimizi düşünüyorum. Sınıfın yarından fazlası siyer sınavına kayıt yaptırmış. Siyer sınavı kitabını her gün düzenli bir şekilde okuyorum. Kitapta önemli yerlerin altını çizerek notlar çıkarıyorum." dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir