• DOLAR 32.583
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.024
  • ...
Çatışma mağduru Şırnaklı öğrenciler karnelerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ta yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olan 145 bin 414 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Şırnak Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan karne dağıtım törenine, Şırnak Vali Vekili Ali Arıkan, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz katıldı.

Arıkan ve Bedirhanoğlu, sınıfları tek tek ziyaret ederek öğrencilerle dersleri ile ilgili sohbet etti. TEOG  öğrencilerinin başarı durumlarını da soran Arıkan ve Bedirhanoğlu,  öğrencilere karne dağıtıp onlara çeşitli hediyeler verdi.

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, il genelinde 152 bin 414 öğrenciye karne verdiklerini ve bunun gururunu yaşadıklarını anlattı.

"Telafi eğitimlerimiz devam edecek"

2016 yılında kentte yaşanan olaylar nedeniyle il genelinde eğitimin baltalandığını hatırlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör olaylarında okullarımız yakıldı, tahrip edildi bu nedenle eğitime ara vermek zorunda kaldık. Bu yıl yaşanan huzur ve güvenlik ortamı sayesinde ilimiz terörden temizlendi. Terörden az ve orta hasarda zarar gören okullarımızın tamamı onarıldı eğitime açıldı. Ağır hasar gören okulların öğrencileri de yakın okullara veya başka binalar tahsis ettik. Derslerimiz sağlıklı bir şekilde işleniyor. Hamdolsun şuan Şırnak merkez ve 6 ilçesinde 152 bin 414 öğrencimize karnelerini verdik. Telafi eğitimlerimiz devam edecek. İdil, Silopi ve Cizre ilçelerimizde telafi eğitimlerimizi tamamladık. 8 ve 12. Sınıflarındaki TEOG ve YGS öğrencilerine yönelik kent merkezinde hafta sonu eğitimlerimize devam edeceğiz."

Bütün olumsuzluklara rağmen öğrencilerin büyük başarı sağladığını aktaran Yılmaz, öğrencilerin çoğunun teşekkür ve takdir belgesi aldığını sözlerine ekledi.

8. sınıf öğrencisi Mustafa Barış takdir belgesi aldığını için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Şırnak’taki olumsuz durum nedeniyle Balveren köyünde kaldık; çok zor şartlarda yaşadık. Psikolojimiz bozuldu. Şırnak’ın halini televizyonda görüyorduk buna çok üzülüyorduk bu nedenle iyi çalışamadık. Şimdi durumumuz çok iyi hocalarımız bize büyük destek veriyor. TEOG’ta yüz net yaptım doktor olmak istiyorum." dedi.

Senem Uğur, yaşanan olaylar nedeniyle Siirt’e gitmek zorunda kaldıklarını, Şırnak’ta huzurun sağlanması nedeniyle kendilerinin de rahat ettiklerini söyledi.

Delil Uğur da olaylar nedeniyle 8 ay Silopi’de kalmak zorunda olduklarını belirterek,  "Memleketimizin halini görünce psikolojimiz bozuldu, bu yüzden çalışamadık. Şırnak’a geldiğimizde okulumuza, arkadaşlarımıza tekrar kavuştuk. Öğretmenlerimiz de destek olunca toparlandık. TEOG’ ta 92 net yaptım. Hâkim olmak istiyorum. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir