• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
"Teknolojik bağımlılıklar süratle yayılmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Mardin Şubesi tarafından Artuklu ilçesinde eğitim veren Mehmet Akif İnan Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencilerine zararlı alışkanlıklar semineri verildi. Seminer öncesi öğrencilere broşür dağıtılırken, Yeşilay’ı tanıtıcı film gösterildi.

Daha sonra zararlı alışkanlıklar konusunda seminer veren Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Yeşilay'ın kuruluş amacını ve kimi faaliyetlerini anlattı.

Günlüoğlu, "Yeşilay, kurulduğu günden bu yana gelecek nesillerin sağlığını korumak amacıyla çalışmalar yapmaktadır. Sağlık, ülkemizin en büyük meselesidir. Bu alanda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Zararlı alışkanlıklar her geçen gün özellikle gençler arasında daha fazla yayılmaktadır. Öncelikle bu görev devletindir. Devlet anayasal görevini yerine getirmekle mükelleftir." dedi.

"Teknolojinin hâkimi olmalıyız mahkûmu değil"

Günlüoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Zararlı ve bağımlılık yapan sigara, alkol, uyuşturucu madde ve kumar gibi alışkanlıklar terörden daha fazla can almaktadır.  Yeşilay’ın mücadele kapsamına aldığı teknolojik bağımlılıklar ise süratle yayılmaktadır. Her ne kadar bağımlılık olarak kabul edilmiyorsa bile bu anlayış gerçeği yansıtmamaktadır. Bizler Yeşilay camiası olarak teknolojinin her zaman ölçülü bir şekilde kullanılmasından yanayız. Daha açık bir ifadeyle teknolojinin hakimi olmalıyız, mahkumu değil."

Bağımlılıklar konusunda gösterilen hassasiyetten dolayı okul idarecileri ve öğrencilere teşekkür eden Günlüoğlu, özellikle öğretmenlerin öğrencilere örnek olmalarını istedi. (M.Salih Keskin - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir