• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Muş`ta öğrencilerin karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan Muşlu öğrenciler, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Muş genelinde 123 bin öğrenci ve 500`ü ücretli olmak üzere toplam 6 bin 291 öğretmen için yarıyıl tatili, karnelerin dağıtılmasının ardından başladı.

Yarıyıl tatili nedeniyle Muş Vali Adil Yazar Ortaokulu`nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Karne dağıtım törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve veliler katıldı.

Karne dağıtımı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, velilere ve öğretmenlere teşekkür ederek, "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz büyük bir gayretle çalışıp çaba sarf etti ve dinlenmeyi hak ettiler. Bu vesileyle emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Eğitim-öğretim yılının sorunsuz bir şekilde geçmesi ve eğitimin kalitesinin yükselmesi vesilesiyle eğitim yöneticilerimizi de tebrik ediyorum. Muş genelinde anne ve babaların eğitim-öğretime verdiği destek tüm takdirlerin üzerinde." dedi.

Vali Yavuz, "FETÖ darbe teşebbüsü, elbette birçok alanda mesaimizin boşa gitmesine vesile oldu. Elbette ekonomi dâhil birçok alanda zararı oldu. Ancak hükümetimizin ve valiliğimizin almış olduğu tedbirlerle eğitim-öğretimde bunun yansıması olumsuz olmamıştır. Uluslararası şebekelerle beraber hareket eden hainlerin tabiki kamuda ve sınıflarda olmamaları gerekir. O yüzden bu FETÖ/PDY konusunda kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Çok heyecanlı olduğu için konuşmakta zorlanan ortaokul öğrencisi Zeynep Yıldız, karnesinin iyi olduğunu ve bunun çalışarak olduğunu belirterek, tatilde ailesiyle Van`a gideceklerini söyledi.

TEOG sınavında bir  yanlış yaparak büyük bir başarıya imza atan Ahmet İncibaş ise, "Karnem iyi ama elbette hepsinin yüz olmasını beklerdim. TEOG`ta bir yanlış yaptım inşallah bir dahakine hepsini doğru yapmayı amaçlıyorum. Bu süreçte bayağı çalıştım. Günde 5 saatlik etütler yaptım. Öğretmenlerim ve ailem bana psikolojik olarak destek sağladı. Onlara teşekkür ediyorum." dedi.

Takdir belgesi alan Enes Elitaş, dershanede ve okulda çok çalıştığını söyleyerek, "Bunun yanında dersi derste dinlediğim için bu belgeyi aldım. İkinci dönemde de takdir beldesi almayı düşünüyorum. Tatilde daha fazla soru çözeceğim ki diğer TEOG sınavım daha iyi olsun." şeklinde konuştu.

Tatilde sadece gezeceğini söyleyen İrem Yudumermiş, "Okul iyi geçti, hocalarımda iyiydi. Çok zevkliydi ama okulun bitmesini istemiyorduk, çünkü günlerimiz çok eğlenceli geçiyordu." diye belirtti.

Kızıyla karne almaya gelen Mahsum Yiğit, "Ben kızımdan çok memnunun. Ortalaması 99 olmuş. Okulda bazı eksiklikler var. Sınıflar çok kalabalık, çok öğrenci var. Daha program yapmadık ama Diyarbakır`a tatile gitmeyi düşünüyoruz. Tatilde kızıma kitap okutacağım." ifadelerini kullandı.

Velilerden Esat Yüksel ise "Benim çocukların karnesi iyiydi. 3 çocuğum var, biri takdir aldı, biri teşekkür, diğerinin karnesi de normaldi. Bu okulun eğitim durumu iyidir. Böyle devam ederse geçen yıla göre daha iyidir." dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir