• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
`Karnedeki zayıftan dolayı çocuklarımıza kızmayalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı, yarıyıl karne dağıtım töreni Batman merkez Gültepe Mahallesi'nde bulunan Evliya Çelebi İlkokulu ile Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu yapıldı.

Karne dağıtım törenime Batman Valisi Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul öğretmeleri katıldı. Karne dağıtımıyla beraber öğrencilere kitap hediye edildi. 

Karne dağıtım töreninden sonra Batman Valisi Ahmet Deniz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, velilere uyarıda bulunarak, karnedeki zayıf notlardan dolayı çocuklara kızılmaması gerektiğini belirtti.

Deniz, "Öncelikle çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. Onlar bizim için çok kıymetli. Onların sağlıklı olması hem bedenen hem ruhen sağlıklı yetişmesi her şeyin üzerindedir. Vatanını milletini severek birer vatanperver olarak yetişmeleri. Hem düşünen hem tartışılan hem insani değerlere sahip hem de milli ve manevi değerlerine sahip olarak yetişmeleri geleneksel değerlerine bağlı olarak yetişmeleri her şeyin üstesinde. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' diye bir projemiz var. Bizim eğitimden başka çıkar yolumuz yok. İnsanlarımızı çocuklarımızı iyi eğiterek ülke olarak ancak bir yerlere varacağız. Projelerimizden bir tanesi 'Batman Her Yerde Okuyor' çok yoğun destekte görüyoruz. İnşallah bu yıl 170 bin kitap dağıtacağız. Sadece öğrencilerimiz değil büyüklerde okusun istiyoruz. Herkes okusun istiyoruz." dedi.

Batman'da 170 bin 673 öğrencinin olduğunu belirten Deniz,"Çocuklarımızın maalesef sınav sonuçları bizi çok mutlu etmiyor. Ama biz bunu hep beraber başaracağız. Onun için çaba sarf ediyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde olmayan güzel okullarımız var. 170 bin Öğrencimiz var. 8 bin 500 civarında öğretmenimiz var. 5 bin dersliğimiz var. Elbette eksikliklerimiz var. Onları da yeni dersliklerle biraz daha fazla gayret ederek ve yorularak aşkla şevkle Batman ilimiz inşallah çalışarak eğitimde çok daha iyi yerlere gelecek." dileklerinde bulundu.   

Öğrenci ve öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Deniz,"Velilere tavsiyemiz. Sakın ha sakın karnede zayıf var diye çocuklarımıza kızmayalım. Onlar çocuk. Elbette şu anda zayıf olabilir ilerde daha iyi olur. Onlara moral verme dönemi. Onların sağlıklı olması her şeyin üzerinde Karnedeki kırıktan ziyade çocuklarımızın sağlıklı olması Annesini babasını velisini arkasında hissetmesi kütü gününde yanında hissetmesi daha anlamlı ve kıymetli. Zayıflar düzelir. En güzel hediye kitaptır. Kitaptan daha güzel bir hediye düşünmek mümkün değil. Onun için öğrencilerimize karneyle beraber kitap hediye ettik. Öğrencilerimizin kitap okumasını istiyoruz. Çocuklarımız bu yaşta kitap okumaya alışırsa inanın gelecekleri çok daha güzel olur." dedi.

Son olarak Vali Deniz, Türkiye TEOG birincisi Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Yasemin Ekmiş'e karnesi ile beraber Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in göndermiş olduğu tableti hediye etti. TEOG birincisi Yasemin Ekmiş ile TEOG ikincisi Binnur Yalçın, başarının sırı bol bol kitap okumak olduğunu söylediler. (M. Sait Çelik - İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir