• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
Suriyeli öğrenciler karne sevincini yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Mardin'e yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları için açılan Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezinde karne heyecanı yaşandı.

Karnelerini alan Suriyeli öğrenciler, çok mutlu olduklarını belirterek, hedeflerinin üniversiteye gitmek olduğunu ifade ettiler.

Karne dağıtım törenin ardından açıklamalarda bulunan Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Hamdullah Tekin, okulda lise düzeyinde yaklaşık 180 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Tekin, "2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bitti. Bizler de Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi olarak öğrencilerimize karnelerini dağıttık. Yakın bir zamanda okulumuzda eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerini normal okullara gönderdik. Şu an sadece lise çağındaki öğrencilerimiz var. 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda eğitim gören yaklaşık 180 öğrencimiz var. Biz bunlara haftada 15 saat yoğunlaştırılmış Türkçe eğitimi veriyoruz. 15 saat da diğer dersleri veriyoruz. Türkçe eğitimlerinin ardından bu öğrencilerimiz de normal okullarımıza geçiş yapacaklar. Öğrencilerimizin çoğunluğu çok zeki ve çalışkandır. Onların hepsini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Karne sevinci yaşayan Mahmut Fakuha ise yaklaşık 4 yıldır Suriyeli okulunda eğitim gördüğünü ve şu an son sınıfta olduğunu söyledi. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gitmeyi istediğini dile getiren Fakuha, aldıkları eğitim dolayısıyla yetkililere teşekkür etti. (M. Salih Keskin–İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir