• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
"Tatilde ödevini yap baskısı olmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 310 okulda öğrenim gören 77 bin 118 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 3 bin 165 öğretmenin görev yaptı ilçede Şirinkuyu İlkokulu'nda karne dağıtımı yapıldı.

Karne dağıtımında konuşan Şirinkuyu İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Aydın, yoğun bir şekilde geçen dönemin ardından yarıyıl tatilinin, hem bedensel hem de zihinsel açıdan büyük önem taşıdığını söyledi.

Aydın, "Bunun için öğrenciler ders modundan biraz uzaklaşıp ailesiyle, arkadaşlarıyla, akrabalarıyla veya komşuları ile vakit geçirmelidir. Özellikle akraba ziyaretleri bu açıdan çok önemlidir. Çünkü yoğun ders programları akraba ve komşuluk ilişkilerine fazla vakit bırakmamaktadır. Bunun için çeşitli davet programları yapmalı ve kendisi de iştirak etmelidir." dedi.

"Tatilde ödevini yap baskısı olmamalı"

Aileler açısından da tatilin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Aydın, "Anne ve babalar çocuklarına daha fazla zaman ayırmalıdırlar. Bir nevi onlarda yarıyıl tatili yapıyormuş gibi değerlendirip çocuklarına zaman ayırmalıdır. Birlikte bazı etkinlikler muhakkak yapılmalıdır. Çocuklara tatilde 'ödevlerini yap' baskısı asla olmamalıdır. Bu açıdan tatil boş vakit geçirmek değil, faydalı ve dopdolu vakit geçirme zamanıdır." diye belirtti.

Öte yandan Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, yarıyıl tatili ile ilgili olarak yazılı bir mesaj yayımladı.  Kapanoğlu mesajında, "Zorlu şartlarda görev ve sorumluluk üstlenen yönetici ve öğretmenlerimizi, çeşitli sıkıntılara rağmen, birinci dönemi başarı ile tamamlamalarından ötürü tebrik ediyorum. Tüm Öğretmen, öğrenci ve velilerimize iyi tatiller diliyorum." ifadelerine yer verdi. (Abdurahman Uğurlu- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir