• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
Öğrencilerin karne sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen 15 günlük yarıyıl tatiline girdi.

Diyarbakır Millet İlkokulu öğrencilerine Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kayapınar Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kılıç tarafından karneleri dağıtıldı.

Öğrenciler karnelerini sırasıyla alarak, tatile girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Karne dağıtımının yapıldığı Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulunda ise 8'inci sınıf öğrencisi Sümeyye Uluışık, ders notlarının yüksek olduğunu ve daha fazla çalışarak büyük başarı elde etmek istediğini söyledi.

Uluışık, "Okulumuzu çok seviyorum. Müdürümüzden Allah razı olsun. İmam hatipliler arasında birinci olmayı düşünüyorum. İslam adına çok çalışma yapmayı düşünüyoruz. Okulumuza herkes tarafından gelinmesini istiyorum. Tatilde daha çok çalışacağım. Son senem olduğu için hedeflerimi yüksek tutuyorum. Hedeflerimizi ne kadar yüksek tutarsak o kadar büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Öğrenciler her zaman hedefini yüksek tutsunlar. Hedefim imam hatip fen lisesi. İnşallah oraya yerleşirim." dedi.

PKK tarafından katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın kızı Mümine Tuba Baran, karne dağıtım gününde babasının yanında olmaması nedeniyle üzüldüğünü dile getirerek, "Babamın yanımda olmaması üzücü bir duygu. Bu dönem takdir ve iftihar belgesini birlikte aldım. Büyüyünce öğretmen olup öğrenci yetiştirmek istiyorum." dedi.

Takdir belgesi alan Hayrunnisa Özer, şunları söyledi: "Takdir belgesi aldım. İleride puanımı yükselterek yine takdir belgesi almayı hedefliyorum. İmam hatip fen lisesine yerleşmeyi hedefliyorum. Ara tatilde derslerime odaklanıp, daha fazla ders çalışıp bu vesileyle ilmimi artıracağım. Öğrenci arkadaşlarım tatilde vakitlerini boşa harcamasınlar, ders çalışsınlar."

"Aileler karnesi düşük olan çocuklarına kızmasınlar"

6'ncı sınıf öğrencisi Mekkiye Yeşil, ailelerin karneleri zayıf olan öğrencilere kızmaması gerektiğini ifade ederek, "Ara tatilde çok daha fazla ders çalışacağım. Hedefim sınıf birincisi olmak ve inşallah birinci olacağım. Büyüyünce beyin cerrahı olmak istiyorum.  Ailelerin karnesi düşük olan öğrencilere kızmaması gerekiyor. Çünkü herkes ders çalışarak başarılı olabilir. Planlı bir ders programıyla her şeyin üstesinden gelinebilir. Bu konuda aileler çocuklarına destek çıkmalı." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ders notları üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Elif Tunçalp, "Takdir belgesi aldım ve altıncı sınıf öğrencisiyim. Geçen seneye göre daha başarılı oldum. Ara tatilde kitap okumayı ve her dersten günde en az yirmi soru çözmeyi düşünüyorum. Aileler öğrenciyi ders notu üzerinden değerlendirmemeli.” dedi.

Teşekkür belgesi aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Musab Zeren ise ara tatilde ders çalışıp camide Kur-anı Kerim dersi almayı düşündüğünü söyledi. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir