• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...

Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises (COSME) "İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı" Tanıtımı ile Şanlıurfa'da Uygulanan Teşvik ve Destekler Toplantısı, Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞUTSO) ev sahipliğinde düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, ŞUTSO Meclis Başkanı Mustafa Taş, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Akif Nacar, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Şefik Bakay, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, TKDK İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Sait Ardan, OSB Müdürü Yunus Emre Aksu, ASKON Başkan Yardımcısı M. Recep Uğur, ŞUTSO Meclis Üyeleri ve iş adamları katıldı.

Düzenlenen toplantının açılış konuşmalarını ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir ile Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna yaptı.

COSME Projesinin girişimciliğin sürdürülebilmesi için kritik bir önem sahip olduğunu ifade eden Vali Tuna, "Sürdürülebilir bir destek sisteminin geliştirilmesi, uygulanması girişimci ve girişimciliği benimseyen bir kültürün geliştirilmesi, girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılarak danışmanlık sisteminin uygulanması ve finansmana erişmenin kolaylaştırılması girişimciliğin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi kritik öneme sahiptir. Avrupa Birliği işletmelerin ve KOBİ'lerin rekabet edebileceği programı COSME ile aranan kan bulunmuştur. KOBİ'lerin başlangıç ve büyümelerin desteklendiği COSME programının ulusal koordinasyonu olan KOSGEB bu kapsamda önemli bir misyonu yerine getirmekte. Önemli bir sanayi potansiyelini barındıran Şanlıurfa için COSME programları büyük bir fırsat olarak değerlendirilmeli. Şanlıurfa Valiliği olarak bu kapsamda yapılan çalışmalara katkı sağlamayı görev olarak görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşması akabinde moderatörlüğünü ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'un yaptığı "Şanlıurfa'da Uygulanan Teşvik ve Destekler" konulu sunum bölümüne geçildi.

Bu bölümde konuşan ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, ülkenin kalkınmasını sağlayan en önemli unsurlardan birinin özel sektör olduğunu vurguladı.

Demirkol, "Ülkemiz her zaman güçlü olmak zorunda. Bu zor günlerde iş dünyasının gücüne ihtiyaç vardır. Ülkenin kalkınmasını sağlayan çok önemli unsurlar vardır bunlardan biri de özel sektördür. Hükümette bunun bilincinde ve para vermenin gayreti içerisinde. Bu para ile istihdam ve üretim sağlanacak. Bugün yağacağımız toplantıda da teşvikler konusunu anlatacağız. Geçtiğimiz günlerde cazibe merkezlerinin uygulama yönetmeliği çıktı. Bu yönetmeliğin detaylarını da iş adamlarımıza aktaracağız." dedi.

ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'un konuşması sonrasından sonra diğer katılımcıların sunumlarıyla program sona erdi. (Ramazan Casuk- İLKHA)