• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Belediye başkan vekiline iş tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Kadıoğlu Mahallesi'nde Bediuzzaman Said Nursi Mezarlığı önünde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsa Kızıldemir'in yolunu kestiler.

İşsiz olduklarını söyleyerek belediyeden kendilerine yardımcı olunmasını isteyen vatandaşlarla bir süre konuşan Kızıldemir, İş-Kur'u takip etmeleri gerektiğini söyledi.

İsa Kızıldemir'in bölgeden ayrılmasının ardından açıklama yapan vatandaşlar, belediyenin işçi alımında adil davranmadığını ileri sürdüler.

Başkana buradaki herkesin işsiz olduğunu söylediğini belirten Metin Yıldırım, "Her bir arkadaşımın beş on çocuğu olsa yüz kişi ediyor. O şekilde hepsi mağdur ve işsiz. Buna yetkililerin bir el atması lazım. Başkanımız 'İş-Kur'a müracaat edin.' dedi ama buradaki bütün arkadaşlar İş-Kur'a müracaat etmiş zaten." dedi.

"Çoğu esnaf Suriyelilerin yanında işçi olarak çalışıyor"

Şehirdeki bazı esnafın Suriyeli mültecilerin yanında işçi olarak çalıştığını dile getiren Yaşar Tomurcuk, şunları söyledi: "Normal lokantalara gidip iş başvurusu yaptığın zaman 'Eleman çalıştırıyoruz.' diyorlar. İçeri baktığın zaman Suriyeli çalıştırıyorlar. Yevmiyemiz şu anda elli altmış TL'dir. Suriyeli 20-25 liraya çalışıyor. Halk olarak mağduruz. Şu an çoğu esnaf Suriyelilerin yanında işçi olarak çalışıyor. İş başvurusu yaptığımız zaman 'Kayıt yapın.' diyorlar. Kayıt yaptığımız zaman da bizi almıyorlar."

"Yetkililer iş imkânı sunsun"

İşsizlikten dolayı su ve elektrik faturalarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini ifade eden Cemal Divitçi, "Kimse bize iş vermiyor. Su ve elektrik faturalarını ödemeyecek duruma gelmişiz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Şanlıurfa'nın yerli halkına iş verilsin. İş olmadığında millet perişan oluyor. Buradaki arkadaşların hepsi işsiz durumdadır. Yetkililer bir iş imkânı sunsun." şeklinde konuştu.

"İş-Kur'da hep tanıdıklarını işe alıyorlar"

Borç altına girdiğini, bu sebeple yetkililerden yardım beklediğini belirten Emin Korkmaz, "Şu an boştayım. İş-Kur'a başvurdum ama beni almıyorlar. Hep tanıdıklarını işe alıyorlar. Ben torpilsiz olduğum için işe almıyorlar. Buraya gelip iş bekliyorum. Yevmiye ile çalışıyorum. Borç altına girmişim. Yetkililerden bir çare bulmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye başvurduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise belediyenin sadece kendi tanıdıklarını işe aldığını iddia etti. (Ramazan Casuk-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir