• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Suriye`de Bir İlk Yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Daha önce ağırlıklı olarak Şam`ın banliyölerinde yapılan gösterilerin aksine, dün akşam saatlerinde bir grup kent merkezinde yönetim karşıtı eylem gerçekleştirdi.

Humus`a destek amacıya yapılan gösteride Devlet Başkanı Beşşar Esed karşıtı sloganlar atıldı.

Ülkede Hama, Humus, İdlip, Dera ve Şam`ın banliyöleri olmak üzere dalga dalga yayılan gösteriler, başkentin merkezine de ulaştı.

Yoğun güvenlik önlemleri ve sert müdahale sebebiyle kentte çok fazla eylem yapamayan muhalifler, Şam`ın en merkezi noktası olarak bilinen Baramke`de iktidar karşıtı bir eylem düzenledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ve Şam Üniversitesi`nin de olduğu bölgede gerçekleştirilen gösteride sık sık Humus`a destek sloganları atıldı. Ellerinde dövizler ve muhaliflerin bayrağını taşıyan göstericiler, "Humus ölüme kadar seninle beraberiz", "Esed`e rağmen özgürlük" ve "Allah Özgür Suriye Ordusunu korusun" gibi sloganlar attı.

Baramke`de böyle bir gösterinin yapılmış olması, yeri ve zamanlaması bakımından dikkat çekiyor. Bölge, Şam`ın merkezi noktası olmasının yanı sıra yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bir merkez olarak biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir