• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Bitlis kırsalında bir çok sığınak imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis kırsalında 11 Ocak tarihinden bu yana PKK`ye yönelik başlatılan ve 2 askerin hayatını kaybettiği 2 askerin de yaralandığı operasyonlarda, çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği ve bir çok sığınağın imha edildiği belirtildi.

Bitlis Valiliği`nden yapılan açıklamada,  Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca, Merkez Başmaklı ilçesi ile Balcılar ve Ilıcak kırsalında 11 Ocak 2017 tarihinde başlatılan ve halen devam eden operasyonlarda, 14 Ocak   günü PKK`lilerle temas sağlandığı, çıkan çatışmada 6 PKK`linin silahları ile birlikte öldürüldüğü, ayrıca yapılan aramada 5 adet sığınak ile 1 adet avcı boy çukurunun bulunarak imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, öldürülen PKK`lilerin üzerinde  ve sığınaklarda ele geçirilen silah ve mühimmatlarla ilgili, “5 adet Kaleşnikof  Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 2 adet el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat, EYP yapımında kullanılan malzeme, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir