• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Sarıkaya`dan Generallere Dava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 2006 yılında meslekten ihraç edilen, Şemdinli olaylarıyla ilgili iddianameyi hazırlayan eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, ihraç kararının kaldırılmasını büyük bir sevinçle öğrendiğini belirterek, "Görevime tekrar dönersem hakimlik veya savcılık fark etmez, kaldığım yerden devam edeceğim" dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu`nun hakkındaki ihraç kararını kaldırmasını değerlendiren eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, "Görevime geri döneceğim ve ayrıca ihraç sebebine dayanarak bazı komutanlara ödediğim tazminatları devletten geri talep edeceğim" dedi.

Sarıkaya, ihraç kararı ardından sürekli olarak haksızlığa uğradığını düşündüğünü, kendisinden bu iddianame nedeniyle tazminat kazanan komutanlar için tekrar yargı yoluna gideceğini açıkladı.

"ADALET YERİNİ BULDU"

Sarıkaya`nın hazırladığı Şemdinli İddianamesi`nde "bölgede rüşvetin her kapıyı açtığı, aşiret ağalarının üst rütbeli komutanlarla işbirliği içine girip kaçakçılıktan büyük kazanç elde ettikleri" iddiaları yer almıştı. Bu iddialar üzerine adı geçen komutanlar, tazminat davası açmış ve Sarıkaya tazminat ödemeye mahkum olmuştu.

İhraç kararından sonraki süreci daha çok manevi kayıp olarak değerlendiren Sarıkaya; "O dönem birçok komutana tazminat ödemek zorunda kalmıştım. Bunların geri talebini isteyeceğim. Haklı olduğuma inanıyordum hep. Adalet yerini buldu diye seviniyorum" diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir