• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Batman`da Üçyol Ekolojik Köy Projesi hayata geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mağaralar şehri olarak bilinen tarihi Hasankeyf ilçesinde mağaraların turizme kazandırılması amacıyla Hasankeyf Kaymakamlığınca 2015 Yılı Güdümlü Proje desteği kapsamında hazırlanan "Üçyol Ekolojik Köy Projesi" Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Batman Valiliğin de desteğiyle Üçyol (Dıfne) köyünde uygulanacak proje hayata geçiriliyor.

İlçe Kaymakamlığınca hayata geçirilecek projeyle ilçeye bağlı Üçyol köyündeki mağaralar butik otele dönüştürülecek, hobi bahçeleri, yürüyüş yolları ve kamp alanları yapılacak. 

Türkiye'nin örnek köyünün oluşturulmasının hedeflendiği proje ile ilgili sözleşme İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, ilçeye turizm anlamında büyük katkı sağlayacak olan ve toplamda 2 milyon 666 bin TL bütçeye sahip  "Üçyol Ekolojik Köy Projesi"nin sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.

Projeye büyük ölçüde hibe desteği sağlayan Dicle Kalkınma Ajansına teşekkürlerini dile getiren Baygüven, ilçede uygulanacak olan "Üçyol Ekolojik Köy Projesi"nin bölge için büyük önem arz ettiğini ve turizm boyutunda ilçeye katkı sağlayacak bir proje olduğunu ifade etti. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir