• DOLAR 32.497
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2490.435
  • ...
Moloz boşaltım alanlarında büyük tehlike
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin'deki 6 mahallede yaşanan çatışmalar nedeniyle ağır hasar oluşan yapıların yıkımı ve moloz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Yasaklı mahallerden getirilen ve Küçük Sanayi Sitesi yakınlarına dökülen molozlar arasından hurdacıların hurda toplamaya çalışması tehlikeye kapı aralıyor.

Sokağa çıkmaya sağının devam ettiği 6 mahalleden Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde hasarlı bina yıkılımı ve moloz kaldırma çalışmaları bitmişken Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde ise hasarlı bina yıkımı ve moloz kaldırma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Moloz kaldırma çalışmalarının devam ettiği mahalleden getirilen molozlar yerleşim yerlerine yakın Küçük Sanayi Sitesi civarına boşaltılıyor. Mahallerden taşınan molozlar arasında kalan el yapımı patlayıcılar nedeniyle zaman zaman patlamalar meydana geliyor. Bu patlamalarda can kaybı yaşanmasına rağmen hâlâ molozların arasında hurda toplanmaya çalışılması güvenlik tedbirlerinin yetersizliğine işaret ediyor.

Hurdacıların canlarını hiçe sayarak molozlar arasında hurda toplamaya çalışması ise hayretle karşılanırken, geçtiğimiz aylarda hurda toplamaya çalışan biri çocuk 2 kişi hafriyat yığınları arasında meydana gelen patlama sonrası hayatını kaybetmişti. (Cihat Şayık - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir