• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Darbeyi müjdeleyen komiser yardımcısı: Akıl tutulması yaşadım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların yaşandığı dönemde görevlerde bulunan şimdi ise tutuklu olan komiser yardımcısı Nurdan Özdemir hakkında FETÖ soruşturması kapsamında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Özdemir savunmasında gelgit yaşadığını ve akıl tutulması yaşadığı için darbeyi destekler şekildeki mesajı yazdığını belirtti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca daha önce tutuklu bulunan Özdemir hakkında hazırlanan iddianame, 5`inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Merkez Bağlar İlçe Emniyet Amirliğinde görevli komiser yardımcısı Nurdan Özdemir, Sur ilçesinde görev yaptığı dönemlerde halka zorluklar çıkardığı, engellemelerde bulunduğu ve sert bir şekilde muamele ettiği bilinirken, bazı yayın organları tarafından kahraman olarak lanse edilmesi ise dikkat çekici bulundu.

Özdemir`in darbe gecesi Whatsapp'ta ve twitler da attığı mesajlar çıktı. Whatsapp'ta paylaşılan mesajda Özdemir`in, “Kızlar gözümüz aydın darbe oldu, koltuklarımızı askerlere veriyoruz. 80 öncesi? gibi?, bu darbe bize değil, hükümetedir. Darbe için şartlar oluşmuştur, hükümet bunu hak etti. Bu hükümet öyle bir hükümet değil, ancak darbeyle giderler." sözlerini kullandığı öğrenildi.

İddianamede, Özdemir'in mesaj attığı grupta yer alan polis G.B müşteki sıfatıyla şikâyette bulunduğu belirtildi.

G.B. ifadesinde, "Darbe girişimi gecesinde Özdemir, gruptan yorumlar yapmış, ben ve birçok devrem de bu konudan dolayı kendisini uyararak rahatsızlığımızı beyan etmemize rağmen darbe sevici konuşmalar yapmaya devam etmiştir. Bu konu ile ilgili olarak devletin hem güvenlik gücü olarak üstüme düşen vazifeyi yerine getirmeyi zorunlu olarak hissettiğim için bu ifadeyi vermekteyim." ifadelerine yer verdiği öğrenildi.

“Koltuklarımıza askerler oturacak hükümette darbeyi hak etti”

Özel Hareket Daire Başkanlığına saldırı olduğuna dair mesaj geldikten sonra gruba, "Kızlar gözümüz aydın darbe oluyor koltuklarımıza askerler oturacak hükümette darbeyi hak etti." diye yazdığını kabul eden Özdemir, devresi tarafından "Sen vatan hainisin, bu devletten aldığın maaşı hak etmiyorsun" diye karşı cevap verdiği için grubun karıştığını ifade etti.

“Komiser yardımcısı Özdemir: Akıl tutulması yaşadım”

Özdemir ayrıca ifadesinde kendisini şu şekilde savundu: "Mesleğe girdiğimden beridir bu illegal örgüt yapılanmasının devletin başına bela olacağını biliyordum. Sur ilçesinde askerlerle mücadele ettik. Sivil gördüğüm hiçbir binaya silah kullanmadım. Ancak bu darbede görev alan askerlerin hepsi hunharca gözü düşmüş şekilde canavar hisleriyle canı ciğeri olan dairemizi bombaladı. Bu yüzden gelgit yaşadım ve akıl tutulması yaşadığım için o mesajı gruptan yazdım. O anın kini ve hırsıyla düşünmeden bu cümleyi kurdum ve yanlış anlaşıldım. Bu yazışmaların içeriği bana aittir."

İddianamede, tutuklu sanık Özdemir'in Whatsapp yazışmaları, çocuğunu FETÖ`ye ait müzahir özel okula bir eğitim yılı için göndermesi ve FETÖ`nün finans kuruluşu olan Bank Asya'da hesap açtırması sonucu devlet memurluğundan çıkartıldığı aktarıldı.

Özdemir'in FETÖ/PDY örgütüne üye olduğu ifade edilen iddianamede, sanığın Whatsapp üzerinden darbe girişimini destekleyen, öven paylaşımlar yapmak suretiyle darbeye destek olduğu, darbe girişimine katıldığı, diğer emniyet görevlilerini etkileyerek yönlendirdiği belirtildi. (M. Sıddık Bilge-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir