• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muhalefet heyeti başkanı Muhammed Alluş`tan Astana açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Suriye görüşmelerine katılacak muhalefet heyetinin başkanı Muhammed Alluş, görüşmeler öncesinde, temsil ettiği silahlı muhalefet heyetinin başkanı olarak ilk değerlendirmesini AA'ya yaptı.

Aynı zamanda silahlı muhalif gruplardan İslam Ordusu'nu temsil eden Alluş, Suriye halkının 2011 yılındaki ilk ayaklanmalarda barışçıl gösteriler yaparak özgürlük istediğini hatırlattı.

Savaşın ilerleyen aşamasında Rusya'nın da rejimin yanında savaşa dahil olduğunu kaydeden Alluş, muhaliflerin böylece Suriye'de rejim, İran ve Rusya olmak üzere 3 güce karşı savaştığını dile getirdi. 

"En büyük hedefimiz ise akan kanın bir an önce durmasıdır" diyen Alluş, Suriye halkının çektiği acıların bir an önce son bulmasını istediklerini dile getirdi. 

"Halkımızın çıkarları için Astana'ya gidiyoruz"

Alluş, Astana'da önceliklerinin ülkede akan kanın durması olduğunu vurgulayarak, Esed rejimin şu ana kadar, 30 Aralık'ta ilan edilen ateşkese uymadığına dikkati çekti.

Suriye`de Rusya ve İran arasında çok büyük bir ayrılık bulunduğunu söyleyen Alluş, şöyle konuştu:

"Rusya, bizlere siyasi çözüme inandığını göstermeye çalışıyor ya da böyle düşündüğünü söylüyor. Rusya`nın 2016 yılının başındaki ile şu anki tutumu, hitap şekli farklı duruyor. Bizler halkımızın çıkarları için Astana`ya gidiyoruz. Ateşkesin ciddi bir şekilde sağlanması için gidiyoruz. Özellikle de Barada Vadisi, Doğu Guta ve Şam'ın güney kırsalındaki saldırıların durması gerekiyor.

Astana`ya ateşkesin bu bölgelerde kalıcı olması ve resmi bir şekilde uygulanması için gidiyoruz. Ateşkesin sağlanması önceliğimizdir. Bölgeye gözlemcilerin gelmesi ateşkesin bir parçasıdır. Sivilleri kim öldürüyor? Kim vuruyor? Bakın göreceksiniz, Şii milisler kimseyi dinlemiyor. Ne Rusya`yı ne de rejimi. Ateşkese rağmen Barada Vadisi`nde geçen günler Ahmet el-Gadban'ı öldürdüler."

Alluş, Suriye halkına ve muhalefetine, "Bütün dünyaya seslenmek istiyorum, bizler özgürlük ve barış isteyenleriz. Ülkemizin yeniden kalkınmasını istiyoruz. Halkımızın refah içinde, onurlu ve özgürce yaşamasını istiyoruz. Irk ve mezhep ayırt etmeksizin bu ülkede herkesin bir arada yeniden yaşamasını istiyoruz. Arap, Kürt, Asuri, Türkmen fark etmeksizin bu ülke herkesin, herkese yeter." mesajını gönderdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir