• DOLAR 32.532
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2440.426
  • ...
Batman`da 8 bin 765 aileye yardım ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı Batman Umut-Der Gıda Bankası, ilde binlerce aileye yardım ulaştırdı. 2016 yılı içerisinde gerek bölgede gerekse komşu olan ülkelerde meydana gelen savaş ve göç nedeniyle Batman`a yerleşen çok sayıda fakir ve muhtaç ailelere yardım verildi.

Umut-Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ekinci, yaptığı basın açıklamasıyla 2016 yılı faaliyet raporunu kamuoyuna duyurdu.

Ekinci, 2016 yılı içerisinde Batman`da 3 bin 454 gıda paketi, 910 aileye giyim, bin 513 aileye nakdi, 2 bin 565 aileye kurban eti, 158 aileye kırtasiye ve çeşitli yardımlar kapsamında 8 bin 765 aileye 804 bin TL değerinde çeşitli yardım ulaştıklarını belirtti.

Ekinci, “Umut-Der Gıda Bankası kurulduğu günden bu yana toplumsal sorumluluk gereği toplum ve bireyin maddi, manevi gelişmesine faydalı bir hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Gayemiz Allah rızasını kazanarak, tüm muhtaç, kimsesiz ve yetimlere ulaşıp, onların ihtiyaçlarını gidermektir. 2016 yılının sonuna kadar derneğe yapılan muhtaç başvuru sayısının 12 bin ailedir. Yapılan başvurular arasında birinci derecede ve ikinci derece yardıma muhtaçları tespit çalışmalarımız komisyonumuzca yapılmaktadır. Batman Umut-Der Gıda Bankası olarak 2016 yılı içinde mağdur ve ihtiyaç sahibi 8 bin 765 aileye, toplamda 804 bin TL değerinde çeşitli yardımlar ulaştırıldı.” dedi.

Her geçen gün artan fakirlere ulaşmada herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatan Ekinci, “Her geçen gün derneğimize yardım almak isteyen fakir aileler çoğalıyor. O yüzden herkesten daha fazla duyarlı olmaları ve fakir insanlara yardım ulaştırma konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Şu ana kadar yapılan yardımlardan ve bundan sonra yapılacak yardımlara aracı olacak tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Suriyeli mağdur mülteciler için bu kış aylarında madden ve manen sıcak bir imkân sunmak için desteklerinizi bekliyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir