• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"Ebeveynler öğrenciyi ders durumuna göre değerlendirmemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi yarın sona eriyor. Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 900 bin öğretmen 15 günlük yarıyıl tatiline girecek.

Karne gününde hem öğrenci psikolojisi hem de ebeveynlerin göstermesi gereken tutumlarla ilgili tavsiyelerde bulunan rehberlik öğretmeni Avni Altı, ebeveynlerin ders durumuna göre bir değerlendirme içerisine girmesinin öğrenciyi olumsuz etkilediğini belirtti.

Öğrenciyi karne notuna göre başka öğrencilerle kıyaslamanın doğru olmadığını söyleyen Altı, Türkiye'de öğrenciye bakış açısının karne ve not endeksli olduğuna dikkat çekti.

Altı, "Ebeveynlerin öğrencinin ders durumuna göre bir değerlendirme içerisine girmesi öğrenciyi olumsuz yönde etkilemektedir. Öğrenciyi olduğu gibi başkasıyla kıyaslamak şeklinde de değerlendirmemek lazım. Öğrencinin notu iyi de kötü de olsa anne babaların onu sevgisinden mahrum bırakmaması lazım." dedi.

Öğrencilerin yarıyıl tatilinde dinlenme moduna girmesinin normal olduğunu dile getiren Altı, sözlerine şöyle devam etti: "Yarıyıl tatili denilince öğrenciler genelde tatil boyunca derslerden uzaklaşıp, farklı alanlara yönelik etkinliler yapmak peşindedir. Öğrencilerin dinlenme moduna girmesi normaldir. Özellikle üniversiteye hazırlık sürecindeki öğrenciler yaklaşık iki aylık süre zarfı içerisinde YGS sınavına girecekler. Bu süre zarfı içerisinde okulların tatil olmasıyla beraber alan derslerinden uzaklaşmaları normal bir davranış değildir."

Milli Eğitim Bakanlığının yayımlamış olduğu genelgede ara tatilde öğrencilere ödev verilmemesinin tavsiye niteliğinde olduğuna değinen Altı, "Ödevin olmaması demek öğrencilerin tamamen derslerden uzak olması anlamına gelmemelidir. Bu arada öğrenciler dinlesinler. Üniversite öğrencilerinin ara tatili değerlendirmesi gerekir. Elbette öğrencilerin ilk dönem eksileri, artıları vardır. Artıları varsa üzerine bir şeyler inşa ederek devam etmesi, eksiler varsa tamamlamak için özellikle velinin destek olması gerekir. Eğitim bir süreçtir. Bu süreç içerisinde elbette arttılar, eksiler olacaktır. Bir öğrenciyi bir bütün olarak değerlendirmek lazım." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel–İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir