• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
TEOG değerlendirme toplantılarının sonuncusu gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1'inci Dönem Ortak Sınavları değerlendirme toplantılarının sonuncusu Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Okulların başarı durumunun değerlendirildiği toplantıda, Batman'da faaliyet gösteren özel okul ve merkeze bağlı köy ortaokullarının müdürleri ile ayrı ayrı bir araya gelen Vali Deniz, okulların TEOG sınavlarındaki başarı durumunun yükseltilmesi için yapılması gereken çalışmaları masaya yatırdı.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.

Öğrencileri ders çalışmaya motive etmek için yönetici ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirten Deniz, "Öncelikle milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştirmek zorundayız. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Ülkemizin birlik ve beraberliğini ancak bu sayede sağlayabiliriz. Eğitimin niteliğini ve kalitesini artırmak için 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesini hayata geçirdik. Okullarımızın kitap ihtiyacını karşılamak için önemli sayıda kitap aldık. Almaya da devam edeceğiz. Okulların eğitimdeki başarılarını artırmanız için yapacağınız her türlü çalışmayı desteklemek için gerekeni yapmaya hazırız. Başarımızı artırmak için herkes üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeli. Hep beraber, takım ruhuyla, aşkla ve şevkle gece-gündüz demeden çalışarak başarımızı artırmalıyız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) programından öğrencilerin yararlanması konusunda okul müdürlerine uyarıda bulunan Deniz, gerek okulların fiziki koşullarının düzeltilmesinde gerekse öğrencilere ders kaynağı sağlanması konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Konuşmanın ardından toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları tarafından okulların TEOG sınavındaki durumlarına ilişkin sunumla devam etti.

Toplantı,  görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir