• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
Öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Ocak ayının ilk iki haftasında "çocuk" teması ve "değerler eğitimi" kapmasında "Merkez Ortaokullarıyla Buluşuyoruz" adlı etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler çerçevesinde merkezde bulunan 22 ortaokulda öğrencilere yönelik programlar tertip edildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İl Koordinatörü Fatih Aslan, manevi değerlerine bağlı bireylerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla ortaokul öğrencileriyle buluştuklarını söyledi.

Aslan, "Camilerimize yakın olan ortaokullardaki öğrencilerimizle camilerde buluştuk. Cami buluşmalarında hedeflediğimiz temel husus çocukların İslami kimliğinin oluşmasında camilerin manevi atmosferinden yararlanmaydı. Bunun için en başta çocuklara camileri sevdirmek istedik. Cami tanıtımı yapılarak, küçük sohbetlerle programlar gerçekleştirdik. Bu çerçevede on ortaokulumuzdaki öğrencilerle dokuz camimizde buluştuk. Mesafe olarak camilerimize uzak olan 12 ortaokulda ise nitelikli dini ve ahlaki bilgilere sahip bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayacak kimlik kazandırmaya yönelik konferanslar verdik." dedi.

Ayrıca Aslan, bu yıl toplumun bütün kesimini kapsayacak çeşitli seminer, konferans, panel, konuşma ve sohbet halkalarıyla dolu etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. (Nihat Kanat-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir