• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Diyarbakır Kuruçay Barajı sulamasının sözleşmesi imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Kuruçay Barajı sulamasının sözleşmesini imzaladı.

GAP Projesi kapsamında olan ve bölge için büyük önem arz eden Kuruçay Barajı Sulaması Dicle Nehri Sol Sahil Ovalarında 50 bin 300 dekar zirai alanı sulayacak. Proje çerçevesinde sulama için gerekli ana boru hatları, sulama şebekesi inşaatları ile bu şebeke üzerindeki bütün sanat yapıları, servis, işletme ve bakım yolları yapılacak. Projenin su kaynağını oluşturan Kuruçay Barajı inşaatında ise yüzde 97 fiziki gerçekleşme sağlanarak bitme aşamasına gelindi.

181 Bin 769 metre uzunluğunda boru döşenecek

Sulama projesi çerçevesinde toplam 181 bin 769 metre uzunluğunda kazı-dolgu işleri ile boru döşemesinin yapılacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Ayrıca bu proje kapsamında yaklaşık 134 km uzunluğunda işletme ve bakım yolu inşaatı yapacağız." dedi.

Ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 1 milyon 750 bin liralık katkı verilecek

Sulama projelerinde eski iptidai sulama sistemlerini terk ettiklerini de vurgulayan Eroğlu, "Bu projede en modern sulama teknikleri olan basınçlı yağmurlama ve damlama sistemlerini kullanacağız. Projenin tamamlanarak hizmete alınması ile bölge çiftçilerine dolayısıyla ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 1 milyon 750 bin liralık katkı verilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Proje ile 5 bin kişiye doğrudan istihdam imkanının sağlanacağını ifade eden Bakan Eroğlu, Diyarbakır`da su yatırımlarına bundan sonra da hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir