• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da eğitim yatırımları değerlendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında valiliğin toplantı salonunda eğitim yatırımları değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Deniz'in yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve kurumların ilgili teknik personeli katıldı.

2016 yılında yapılan eğitim ve diğer yatırımların genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, ihtiyacı olan yerleşim yerlerine okul yapılmasına öncelik verilmesi yönünde planlamalar yapıldı.

Deniz, "Eğitim yapılarının fiziksel koşulları eğitim kalitesi üzerinde oldukça önemli rol oynamaktadır. Ekonomik imkanlar arttıkça okulların yerleşim düzeninden öğrenci sayısına, renk uyumuna, uygun ışık ve ısı düzeyine, yeterli hijyen koşullarına, estetiğe varıncaya kadar birçok fiziksel ortam öğesini dikkate alarak uygun ortamlarda mekân inşa edilmektedir. Okulların eğitim öğretim faaliyetlerini kolaylaştıracak ve verimi artıracak şekilde düzenlenmesiyle okullar öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra topluma da hizmet veren yerler haline gelebilecektir." dedi.

Son yıllarda ülke genelinde eğitimi kolaylaştıracak önemli sayıda fiziki mekân inşa edildiğini dile getiren Deniz, "Bu mekânlarda yetişecek insan gücü geleceğimizin teminatı olacaktır. Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en önemli etken kuşkusuz eğitimdir. Ülkemizin geleceğini yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızın eğitim alanındaki başarı ve kalitenin artması için hep birlikte projeler üreterek gece gündüz demeden çok çalışmalıyız. 'Batman Her Yerde Okuyor' projesi ile okuma alışkanlıklarımızı artırmamız lazım. 'Nitelikli Eğitim Kararlı Adımlar' projesinin başarıya ulaşması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir." ifadelerini kullandı.

Vali Deniz, kurumlar arasındaki koordinasyonun çok önemli olduğunu vurgulayarak,  koordineli bir çalışmayla bu yıl mevcut projelerin zamanında bitirilmesi için kurumların işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirtti.

Toplantı,  yapılan çalışmaların genel değerlendirmesinin ardından sonra sona erdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir