• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
TEOG değerlendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş'in (TEOG) birinci dönem ortak sınavlarını değerlendirmek amacıyla ortaokulların müdürleriyle bir araya geldi.

TEOG sınavlarında Batman'ın başarısının Türkiye ortalamasının üzerine çıkarılması için ortaokul müdürleriyle gruplar halinde ikinci toplantısını gerçekleştiren Vali Deniz,  okulların başarı durumunu değerlendirerek, başarı oranının yükseltilmesi için yapılması gerekenleri masaya yatırdı.

Valiliğin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Deniz, TEOG başarısını arttırmak için başta öğretmen ve okul yöneticileri olarak herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, "Öğretmenlerimiz öğrencileriyle iletişim halinde olsun. Çocuklarımızın iyi birey olarak yetişmesinde şüphesiz en büyük pay öğretmenlerindir. Öncelikle milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştirmek zorundayız. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Ancak ülkemizin birlik ve beraberliğini böyle sağlayabiliriz." dedi.

Vali Deniz "Eğitimin niteliğini ve kalitesini artırmak için 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesini hayata geçirdik. Okullarımızın kitap ihtiyacını karşılamak için önemli sayıda kitap aldık, almaya da devam edeceğiz. Okulların başarısını artırmanız için yapacağınız her türlü çalışmayı desteklemek için gerekeni yapmaya hazırız. Başarımızı artırmak için herkes üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeli. Hep beraber, takım ruhuyla, aşkla ve şevkle gece gündüz demeden çalışarak başarımızı artırmalıyız." diye konuştu.

TEOG Birinci Dönem Ortak Sınavı'nda Batman birincisi olan 50. Yıl Ortaokulunun Müdürü Diyatin Okuyan'a başarı belgesi vereceğini belirten Deniz, tüm okulların Okuyan`ın öğretmenleriyle gerçekleştirmiş olduğu takım ruhunu ve başarısını örnek alması gerektiğini, ikinci dönem TEOG sınavında hedefler koyarak, istenilen düzeyin yakalanması için çalışma yürütmeleri gerektiğini belirtti.

Vali Deniz, eğitimin en önemli ayağı olan öğretmenlerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri konusunda gerekli uyarılarda bulundu.

Konuşmanın ardından toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları tarafından okulların TEOG sınavındaki durumlarına ilişkin sunumla devam etti.

Toplantı,  görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir