• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Batman Valisi halka kitap dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumun tüm kesiminde okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Batman Valiliği tarafından başlatılan "Batman Her Yerde Okuyor" projesi, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Batman Valisi Ahmet Deniz, proje kapsamında akşam saatinde bir kafeyi ziyaret ederek burada vatandaşlara kitap dağıtarak, kitap okuma etkinliği düzenledi.

Kitap okuma etkinliğinde Vali Deniz`e; İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, AFAD İl Başkanı Fevzi Bakır ve Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı da eşlik etti.

Kafedeki vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Deniz, onlara  bazı tavsiyelerde bulundu. Ardından vatandaşlara kitap hediye eden Vali Deniz, burada vatandaşlarla birlikte bir süreliğine kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Yapılan kitap okuma programı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Deniz, coğrafyadaki en büyük sıkıntının cehalet olduğunu söyledi.

“Sıkıntılarımızı ancak okuyarak aşabiliriz”

Cehaletin olduğu yerde şiddet, kan ve gözyaşının olacağını vurgulayan Vali Deniz, “Biz de istiyoruz ki okuyan bir toplum olalım. Eğer biz okumazsak maalesef birileri bizleri okutur. Geçmişte bunun birçok örnekleri var. Onun için bizler mutlaka sıkıntılarımızı ancak okuyarak aşabiliriz. Her yerde çocuklarımız, gençlerimiz okusun. Özellikle anne-babalar her akşam yarım saat televizyonlarını kapatsınlar, çocuklarına örnek olsunlar istiyoruz. Bizler burada farklı bir şey yapalım istedik. Gençlerimizden böyle bir talep geldi. Kafelerde, kahvehanelerde ve restoranlarda yavaş yavaş okuma alışkanlıkları başladı. Bu bizi mutlu ediyor.” dedi.

“170 bin kitap dağıtacağız”

“Okumadan bu ülkeyi bir yere getirmek mümkün değil” diyen Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onun için her yerde ve ortamda okuyalım istiyoruz. 170 bin öğrencimiz var ve 170 bin tane kitap alıyoruz, bu kitapları dağıtacağız. Batman hendek-çukur siyasetine prim vermeyerek inanılmaz bir duruş sergiledi. Batman, 15 Temmuz sürecinde de Türkiye`nin her tarafında olduğu gibi ülkesinin birliğine, beraberliğine, vatanın bölünmezliğine sahip çıkan bir şehir. Hareketli, dinamik bir şehir. Burası huzur şehri ve daha da iyisi olacak. Bu insanlarımız bu duruşuyla bunu hak ediyor.”

“Tek çaremiz okumak, okumak, okumak”

Vali Deniz son olarak, “Bu ülke üzerine oynanan oyunları bu halkımızın, gençlerimizin duruşu bozacak. Bu gençlerimizi iyi eğitirsek, doğru insanlarla iyi eğitildiği zaman bu ülkenin geleceği çok daha iyi olacak. Yanlış insanlar eğitim verirse, maalesef ciddi sıkıntılar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Onun için tek çaremiz okumak, okuma, okumak. Bu coğrafyada biz okumazsak, birileri bizlere bir şeyler okutur. Bu coğrafyada huzur bulmak istiyorsak insanlarımızı eğiteceğiz,okutacağız ve okuma alışkanlığı edinmek zorundayız.” diye konuştu.

Böylesi kampanyaların çok anlamlı olduğunu söyleyen vatandaşlar da kampanyayı başlatan valiye teşekkürlerini iletti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir