• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Pilot okullarda öğrencilerin `Vücut Kitle İndeksi` ölçümleri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi`nin işbirliği ile  yürütülen‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At` projesi kapsamında Şehitkamil ilçesinde yer alan 6  pilot okuldan, proje çalışmalarına katılan 2 bin 535 öğrencinin vücut kitle indeksi ölçümleri alındı.

Pilot okulların 5`inci ve 6`ıncı sınıflarında eğitim gören 10-12 yaş aralığındaki katılımcı öğrenciler, fiziksel ölçümlerinin ardından günlük beslenme alışkanlıkları, spor yapma eğilimleri, kronik hastalıklara yakalanma riskleri, kültürel ve sosyal aktivitelere katılım oranlarının belirlendiği testlere tabi tutuldu.

Gerçekleştirilen ölçüm ve test çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu, projeye katılım oranının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kurumlar arasındaki işbirliği çerçevesinde organize edilen projenin, gerçekleştirildiği pilot okullarda öğretmen, öğrenci ve velilerden çok büyük ilgi gördüğünü belirten Tiryakioğlu, projenin ilk etabını başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Tiryakioğlu, “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At` projesi pilot okullarımızda görevli idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz ile değerli velilerimizin desteğiyle öğrencilerimizden büyük ilgi gördü. Bu proje ile öğrencilerimizin beslenme ve spor yapma alışkanlıklarını olumlu bir yönde değiştirme ve geliştirme arzusu içerisindeyiz.”dedi.

 ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At` projesinin uygulandığı pilot okullardan Sani Konukoğlu Orta Okulu Müdürü Ali Çalı ise,  projenin sağlıklı beslenen ve düzenli spor alışkanlıkları olan nesillerin yetişmesi adına büyük önem arz ettiğini ifade ettia. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir