• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
"Yeni anayasada inanç değerleri referans alınmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan yeni anayasa, başkanlık sistemi ve bombalı saldırılarla ilgili gündem değerlendirmesinde bulundu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Bozan, İslami değerlerin referans alınmadığı hiç bir kanun ve anayasanın adil ve kalıcı olmayacağını söyledi.

İslam coğrafyasında yaşananlara dikkat çeken Bozan, "Maalesef ülkemizde de, Afganistan, Irak, Suriye gibi her gün farklı yerlerde çarşıda ve pazarda patlayan bombalarla, 40-60-100 kişinin hayatını kaybettiği terör olaylarını yaşamaya başladık. Her patlama sonrası yetkililerde 'keseriz biçeriz kökünü kazarız gibi hamasi nutukları' dinlemeye alıştık, hatta 'topunuz gelin' gibi meydan okumalar yapılıyor. Ama hiç biri, terörü durduramadığı gibi daha da artmakta ve maalesef yaygınlaşmaktadır. Güvenlik, Ekonomik ve İnsan Hakları alanlarında gerekli adımlar atılmalıdır. Terör örgütlerini besledikleri kesin olan ABD ve AB ülkeleri dost ve stratejik ortak görülmekten vaz geçilmeli ve başta İncirlik olmak üzere üssler kapatılmalıdır." dedi.

"'Başkanlık Sistemi'ne karşı değiliz"

Yeni anayasanın İslami ve İnanç değerlerinin referans alınmadığı hiç bir kanun ve anayasanın adil ve kalıcı olamayacağına vurgu yapan Bozan, "Baştan şunu ifade edelim ki, İslam ve İnanç değerlerimizin referans alınmadığı hiç bir kanun ve anayasanın adil ve kalıcı olamayacağını hatırlatıyoruz. Bununla beraber bugün gündemde olan 'CB Sistemi' ile ilgili olarak; yönetimde istikrarı ve yargıda adaleti tesis edecek, ülkemizde huzuru sağlayacak bir 'Başkanlık Sistemi'ne karşı değiliz. Aksine, Türkiye'de Başkanlık Sistemi'ne ilişkin, geçmişte ilk öneriyi yapan siyasal hareket Milli Görüş olmuştur. İktidar ve MHP Bunu Cumhurbaşkanlığı Sistemi olarak meclise getirdi." şeklinde konuştu.

"Yargı, ne Yasama'nın ne de Yürütme'nin etkisinde kalmayacak şekilde düzenlenmelidir"

"Yeni anayasa teklifi çerçevesinde üzerinde titizlikle durulması gereken en önemli unsurlardan biri de yargı bağımsızlığadır." diyen Bozan, daha sonra şunları kaydetti: "Yeni anayasa teklifi çerçevesinde üzerinde titizlikle durulması gereken en önemli unsurlardan biri de Yargı Bağımsızlığadır. Yargı, ne Yasama'nın ne de Yürütme'nin etkisinde kalmayacak şekilde düzenlenmelidir. Çünkü 'Adalet mülkün/devletin temelidir' Yargının bağımsız olmadığı bir yerde, haktan, hukuktan, adaletten bahsetmek mümkün değildir. Yargı bağımsızlığı, ülkede huzurun, barışın, kardeşliğin tesisi için olmazsa olmaz bir husustur. Takdir edersiniz ki herhangi bir organ veya kişinin etkisinde kalma ihtimali olan, ya da başka bir güce bağımlı olan hukuk sistemi hiç bir zaman adil olamaz"

Yeni anayasanın halkın inan ve değerlerine uyumlu olması gerektiğin söyleyen Bozan, "İslam ve İnanç değerlerimizin referans alınmadığı hiç bir kanun ve anayasanın adil ve kalıcı olamayacağını hatırlatır, Milletimize huzurlu bir gelecek diliyorum." ifadelerini kullandı.  (Emrah Deniz-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir