• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Hüseyin Velioğlu kabri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000'de yapılan polis baskınıyla şehid edilen Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu'nun Batman Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri, sevenlerinin akınına uğradı.

Öğle namazının ardından sevenleri Velioğlu'nun kabrine gruplar haline geldi. Kadınların da yoğun ilgi gösterdiği kabir ziyaretinde Yasin-i Şerifler, salâvatlar ve dualar okundu.

Ardından bir konuşma Molla Enver Kılıçarslan, dava arkadaşlığı yaptığı merhum Velioğlu'nun gaye ve amacını anlattı.

Kılıçarslan, "Hüseyin Velioğlu'nun gayesi, hizmeti ve mücadelesi İslam'ın izzetini korumak, Kur'an'ın hakim olması içindi. Bütün mücadelesi bu halkı küfürden korumaktı. Bize sürekli 'Ben bir saat dahi küfürle mücadele etmezsem sabrım gelmiyor' derdi. Hatta bu topraklarda ne kadar alim, İslami yazarlar, şahsiyetler varsa İslam'ın izzeti için onları ziyaret ederdi. Tüm hedefi İslam'ın hakim olmasıydı ve bu yolda, mücadeleyle ruhunu Allah'a teslim etti. Bu topraklarda halen İslam varsa ve İslam'dan bahsediliyorsa bu onun sayesindeydi." diye konuştu.

"İslam'ın hakim olabilmesi için çok çalıştı"

Hizbullah Rehberi Hüseyin Velioğlu'nun ağabeyi Serdin Velioğlu şunları söyledi: "Kardeşimin ahlakı çok güzeldi. Dini için çok çalışkandı. Hiç korkmazdı, İslam'ın hakim olabilmesi için çok çalıştı. İslam'ı yaymak için neredeyse Türkiye'de gezmediği yer bırakmadı. Çok insanın hidayetine vesile oldu. Bu topraklara dindar bir neslin yetişmesi için tohum attı."

"Ölünceye kadar onu unutmayacağız"

Duygularını dile getiren Hüseyin Velioğlu'nun ablası Saliha Velioğlu, kardeşini hiçbir zaman unutmayacakları belirtti.

Saliha hanım, "Çok takva sahibiydi, hizmeti Allah içindi. İnsanlara sürekli güzel vaazlarda bulunuyordu. İnsanlara İslam ve Kur'an'ı tebliğ ediyordu. Müslümanları, alimleri, gençleri çok severdi. Gençlere sesleniyorum; elinizden gelene kadar Kur'an okuyun, zikirle meşgul olun. Allah ve Peygamberinin yolunu bırakmayın. Bizler de hiçbir zaman onu unutmayacağız." dedi.

Merhum Velioğlu'nun, kabrinin gün boyunca sevenleri tarafından ziyaret edildiği görüldü. (M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir