• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
Köy muhtarı alacaklılar tarafından darp edildi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Seksenören Mahallesi sakinlerinden 100 kişilik grup  alacak-verecek davasından dolayı köylerinin ablukaya alındığını ileri sürerek Valilik binası önünde toplandılar.

Borçlanan kişinin köyü terk etmesine rağmen alacaklıların hem muhtardan hem de köy halkından parayı istedikleri iddia eden grup, Yaklaşık 3 aydır köylerinden çıkamadıkları için tarlalarına gidemediklerini ve hayvanlarını otlatamadıklarını belirterek, bu sıkıntıdan dolayı hastalarını dahi köyden çıkaramadıklarını söyledi.

Köyde bir kişinin borçlu olmasıyla bütün köylünün aynı kefeye konulduğunu belirten mahalle sakinleri, alacaklılar tarafından tehdit edildiklerini, bugün de mahalle muhtarının 5 kişi tarafından darp edildiğini iddia ettiler.  

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile görüşen Seksenören Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiftçi, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Alacakları paranın kendisinden ve köylülerinden tahsil edilmek istendiğini söyleyen Çiftçi, “Bizim köyde bir kişi tefecilere borçlanmış. Sonradan köyümüzden kaçtı gitti. O da bir tefeciydi. Borçlular onu bırakıp bu sefer üstüme çullandılar. Parayı köyün muhtarı olarak benden ve köy halkımdan tahsil etmek istiyorlar. Bizim de o parayı ödeyecek durumumuz yoktur. 6 bin dönüm tarlam var ama tarlalarımıza giremiyoruz. Kimse evden çıkamıyor. Hayvanlarımız var ama çobanlarımız gidip otlatamıyor. Gittiğinde vuruluyorlar. Vali ile görüştük sonuç hayırlı olur inşallah. Vali birkaç yer ile görüşüp işi çözeceğini söyledi.” şeklinde konuştu.         

Açıklamanın ardından Şanlıurfa Valiliği binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup sessizce dağıldı.  (Ramazan Casuk-İLKHA)        












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir