• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Aile bağları için öncelimiz dindarlık olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Aile" konulu konferansta konuşan Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, TV'lerde yayınlanan programlara dikkat çekerek, söz konusu programların halkın değerlerini yıprattığını belirtti.

Konferansa, Vali Vekili Ali Sakar, Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen ve Muş Müftüsü Alettin Bozkurt, din görevlileri, kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, ‘Aile` adı altında düzenlenen konferansın önemine değindi.

Hz. Muhammed'in hayatından örnekler veren Bozkurt, “Dinimiz aile hayatına çok önem vermektedir. Peygamber Efendimiz de aileye çok önem vermiştir. Bu konuda çok Hadis-i Şerif rivayet etmiştir. Nikâhla başlar aile, nikâhsız aile olmaz. Bizim görevimiz ailemizi dünyadaki kötülüklerden korumaktan ziyade cehennem azabından da korumaktır. Bunu da Peygamber Efendimizin şefkatine nail olmakla, evlatlarımıza sahip çıkmakla, onlara haram ve helali anlatmakla, din eğitimi vermekle olur. Yüce Rabbimiz bizi neyden sakındıysa bizde en iyi şekilde onlardan sakınarak, bizi neye yönlendirdiyse bunu çocuklarımıza en iyi şekilde aktarmakla cehennemden sakınabiliriz.” dedi.

Daha sonra konferansa konuşmacı olarak katılan Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen ‘Aile` ile ilgili detaylı bilgiler verdi. TV'lerdeki programlara dikkat çeken İşliyen, İslam'da ailenin önemine değindi.

İşliyen, “'Evlenen kimse dininin yarısını tamamlamış olur diğer yarısı içinde Allah`tan korksun' diyen Efendimiz Hz Muhammed'in aileye verdiği değeri görebiliriz. Evlilik hazırlığı yaptığımız andan itibaren aileyi konuşmamız lazım. Çünkü iyileşmeler yapmakla birlikte, bizi bir arada tutan son kale olan aile bağının yer yer sarsıldığını görmekteyiz. Boşanma oranlarında giderek artışlar var. Bunda izlediklerimizin, dinlediklerimizin çok büyük etkisi var. Örnek vermek gerekirse izlediğimiz dizileri söyleyebiliriz. Değerlerimizde yıpranma var. Yapacağımız tek şey var hepimiz evlenme çağındayız ya da evlilik çağında olan kızlarımız çocuklarımız var. Allah hepimizin çocuğuna hayırlı eşler nasip etsin. Hazırlık aşamasında birinci önceliğimiz ahlak merkezli bir dindarlık olacaktır. Aile bağlarını güçlendirmek istiyorsak öncelimiz dindarlık olmalıdır. Çok namaz kılmakla dindarlık olmaz. 3 ayda bir umreye gitmekle dindarlık olmaz. Çevremizle de uyum içinde olmalıyız. Namazsız dindarlık olmaz ama dindarlık ahlak merkezli bir dindarlık olmalıdır. Çocuklarımızı evlendirdiğimiz zaman ilk sorularımız ev araba vs. oluyor ama soruların içinde Allah yok. Öncelimiz Allah olmalıdır, Peygamber olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir